Preşedintele Senatului, Crin Antonescu: „Justiţia, ca instituţie independentă într-un stat de drept, trebuie să îşi facă datoria”

0
97
Crin Antonescu

Preşedintele Partidul Naţional Liberal, senatorul Crin Antonescu, a precizat ieri, într-un comunicat de presă remis redacţiilor, că suspectează momentul la care DNA a început urmărirea penală împotriva lui Ovidiu Silaghi. „Constat cu îngrijorare că solicitarea DNA către Parchetul General privind începerea urmăririi penale împotriva colegului nostru, Ovidiu Silaghi, vicepreşedinte al partidului, a venit cu doar câteva zile înainte de termenul-limită la care preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să se pronunţe cu privire la propunerea USL pentru portofoliul Transporturilor. Apreciem această coincidenţă ca fiind cel puţin suspectă, cu atât mai mult cu cât preşedintele a insistat ca interimatul la Ministerul Transportului să fie asigurat timp 45 zile, perioada maximă admisă de lege”, a precizat preşedintele Senatului.

„Dezavuez campania publică de compromitere politică a lui Ovidiu Silaghi”

În declaraţia de presă, transmisă de Ovidiu Silaghi, cu privire la Referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acesta a precizat în mod clar că nu a influenţat şi nici nu a intervenit în niciun fel în împiedicarea rezilierii contractului Arad-Nădlac deţinut de firmele lui Nelu Iordache. De asemenea, liderul liberal a afirmat că nu a cerut şi nu a primit niciodată foloase necuvenite în niciun scop şi nici nu a intervenit în executarea plăţilor din contractul menţionat sau din oricare altul. „Cu toate acestea, pentru a nu prelungi situaţia de interimat de la Ministerul Transporturilor şi pentru a nu aduce prejudicii de imagine Partidului Naţional Liberal şi Guvernului României, Ovidiu Silaghi a făcut un gest de onoare şi a decis să-şi retragă candidatura la portofoliul amintit. Dezavuez campania publică de compromitere politică a lui Ovidiu Silaghi şi constat cu mâhnire că această este o continuare a numeroaselor încercări de discreditare a liderilor PNL”, a mai spus Crin Antonescu, preşedintele PNL.

 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu: „În acelaşi timp, adept al respectării regulilor democratice şi al separării puterilor în stat, consider că justiţia, ca instituţie independentă într-un stat de drept, trebuie să îşi facă datoria şi să facă lumină în privinţa acuzaţiilor aduse vicepreşedintelui PNL, Ovidiu Silaghi. În aceste zile voi avea consultări cu liderii PNL pe acest subiect, urmând ca, în cel mai scurt timp posibil, să decidem în forul statutar nominalizarea pe care o vom transmite primului-ministru Victor Ponta, pentru portofoliul Ministerului Transporturilor”.