Barurile şi discotecile din judeţ, „bătute” de forţele de ordine

0
150

Pe tot parcursul week-end-ului trecut, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi au acţionat în Craiova, dar şi în celelalte localităţi din judeţ, în cadrul unei razii de amploare vizând combaterea faptelor de natură penală şi asigurarea ordinii publice. Au fost vizate în special barurile şi cluburile, patru craioveni fiind depistaţi cu ţigarete confecţionate artizanal, suspectate că ar conţine substanţe interzise, motiv pentru care acestea au fost ridicate de lucrătorii BCCO Craiova şi urmează să fie trimise la analize. În total, au fost întocmite 43 de dosare penale şi s-au aplicat peste 400 de amenzi în valoare de aproximativ 70.000 lei. 

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, la sfârşitul săptămânii trecute oamenii legii au fost angrenaţi într-o razie de amploare, desfăşurată pe teritoriul întregului judeţ, vizate fiind, în primul rând, barurile şi discotecile, care sunt pline în week-end-uri, însă au fost instituite şi filtre rutiere pentru depistarea şoferilor care conduc băuţi sau încalcă celelalte prevederi ale codului rutier.

Peste 600 de poliţişti de la formaţiunile de ordine publică, investigaţii criminale, combaterea criminalităţii organizate, poliţie rutieră, luptători de la intervenţie rapidă, dar şi jandarmi au descins la 174 unităţi de alimentaţie publică din Craiova şi din judeţ, fiind legitimate aproximativ 1.500 de persoane, 100 dintre acestea ajungând la Poliţie pentru cercetări.

„În urma acestor activităţi au fost constatate 43 fapte de natură penală, pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale în conformitate cu prevederile legale. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii au constatat 411 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 70.280 lei, cele mai multe sancţiuni, respectiv 249, vizând încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Conform reprezentanţilor Poliţiei doljene, între cei care s-au ales cu dosare penale se află Alin Stancu, din Craiova, prins cu un cuţit vânătoresc asupra sa, Nicu Becea, de 43 de ani, din comuna Siliştea Crucii, care avea o bâtă în maşina cu care se deplasa, Costel Radu, de 25 de ani, din Calafat, prins într-un bar cu o bâtă de baseball la el, toţi trei fiind cercetaţi pentru port fără drept de armă albă, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică.

Alte dosare penale s-au întocmit pe numele unor administratori de baruri din comunele Bârca şi Giurgiţa pentru că nu luaseră măsurile necesare asigurării prin personal propriu sau specializat a ordinii publice în localuri, în cadrul aceleiaşi razii fiind prins şi Sorin Prioteasa, de 25 de ani, din Craiova, cu o baterie acumulator pe care tocmai o sustrăsese de la un autoturism.

În plus, oamenii legii au dat, de această dată, şi peste pasionaţi de „vise”. Este vorba despre Adrian Gîdea, de 20 de ani, Florian Ţiganu, de 20 de ani, Adrian Prioteasa, de 20 de ani, şi Gabriel Negrilă, de 19 ani, toţi din Craiova care deţineau, în vederea consumului propriu, 4 ţigarete confecţionate artizanal, conţinând substanţe susceptibile a fi interzise la deţinere. „În acest caz, poliţiştii Secţiilor 1 şi 6 Craiova şi lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au întocmit acte premergătoare de cercetare penală şi continuă cercetările, întrucât ţigarete urmează să fie supuse unor analize de laborator”, a mai precizat agent principal Amelia Căprărin.

După cum era de aşteptat, la filtrele rutiere instituite atât pe arterele de circulaţie din Craiova, cât şi pe celelalte drumuri din judeţ, poliţiştii au găsit şi şoferi care consumaseră băuturi alcoolice înainte de a urca la volan, „campionul” fiind Viorel Gligă, de 35 de ani, din comuna Desa, depistat la volanul unui Mercedes cu o concentraţie de 1,1 mg/l alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii spun că astfel de acţiuni de amploare vor fi efectuate şi în perioada următoare la nivelul judeţului.