„Timp liber şi performanţă” pentru elevii craioveni

0
147

Colegiul “Carol I” din Craiova găzduieşte, de ieri şi până pe 25 august a.c., cea de-a III-a ediţie a Şcolii de vară organizată de Asociaţia RO – Talent, în parteneriat cu mai multe instituţii educaţionale din Dolj, la care participă un număr de 28 de elevi talentaţi din Craiova.

Tinerii selectaţi din colegiile doljene pentru a lua parte la cea de-a treia ediţie a proiectului participă la cursuri şi ateliere de lucru care vizează atât aspecte psihopedagogice privind valoarea timpului liber pentru dezvoltarea personalităţii şi managementul timpului liber, în domenii precum literatură, limba engleză, anatomie, geografie, psihologie, economie, activităţi de consiliere psihopedagogică şi educaţie plastică. De asemenea, Şcoala de vară va include activităţi cultural-distractive variate: vizionare de film la cinematograful „Patria”, vizite la Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” şi Muzeul Olteniei, curs şi concurs de dans modern.

«Tinerii selectaţi la Şcoala de vară, intitulată sugestiv “Timp liber şi performanţă”, vor participa la o serie de cursuri şi ateliere de lucru ce vor viza aspecte psihopedagogice privind valorizarea timpului liber şi managementul timpului liber, dar şi la activităţi tematice care corespund intereselor şi preocupărilor tinerilor», a declarat Sorina Dumitrescu, coordonatorul proiectului Şcoala de vară “Timp liber şi performanţă”.

Tinerii sunt pregătiţi să se implice activ în viaţa comunităţii

Cele două ediţii precedente ale proiectului Şcoala de vară “Timp liber şi performanţă”, desfăşurate în anii 2010 şi 2011, au avut un impact deosebit în rândul elevilor. Prin intermediul acestui proiect, tinerilor li se oferă oportunitatea de a-şi însuşi metode şi tehnici de gestionare eficientă a timpului, prin dezvoltarea şi diversificarea acţiunilor de timp liber specific vacanţelor. Astfel, tinerii sunt pregătiţi să se implice activ în viaţa comunităţii.

“Analiza rezultatelor a demonstrat că acest proiect, adresat iniţial doar tinerilor dotaţi din colegiile craiovene, şi-a îmbunătăţit categoria de beneficiari direcţi în cea de-a doua ediţie – este vorba de membrii Consiliului Judeţean al Elevilor Dolj. Succesul la învăţătură, dezvoltarea în general a tânărului sunt condiţionate în bună parte de timpul liber şi de modalitatea de a-l întrebuinţa”, a mai precizat Sorina Dumitrescu, coordonatorul proiectului Şcoala de vară “Timp liber şi performanţă”.

Camelia Vasile, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj: «Acest proiect este o excelentă oportunitate de educaţie a tinerilor, de valorificare a celor trei funcţii educative ale conceptului de timp liber – destindere, distracţie şi dezvoltare, deci, de dezvoltare a abilităţilor elevilor de gestionare a timpului liber şi de creştere a performanţelor academice şcolare».

 

În proiectul Şcoala de vară “Timp liber şi performanţă” sunt implicate mai multe instituţii din Craiova, precum Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj, Colegiul Naţional “Carol I”, Consiliul Judeţean al Elevilor Dolj, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”, Muzeul Olteniei, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova şi cinematograful „Patria”.