Minorul de 16 ani care a provocat accidentul mortal de la Hanul Doctorului a ajuns în arest la domiciliu

1
265

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au decis, ieri, să admită contestația Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova împotriva hotărârii prin care minorul de 16 ani, Matei U., care a provocat accidentul mortal în urma căruia o adolescentă de 18 ani, din Craiova, și-a pierdut viața, a fost plasat sub control judiciar. Astfel, Tribunalul a luat față de minor măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Hotărârea Tribunalului Dolj este definitivă. Matei U. Este acuzat de comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Reamintim că, marți dimineață, în jurul orei 3.00, conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj, un minor în vârstă de 16 ani, Matei U., din Craiova, care circula, la volanul unui Volkswagen Golf 4, în care mai erau trei prieteni, dinspre Centura de Nord a Craiovei către Hanul Doctorului, a pierdut controlul direcției şi s-a răsturnat în afara carosabilului. În urma accidentului a rezultat decesul tinerei de 18 ani, Andreea, pasageră pe locul din dreapta faţă a autoturismului, pentru care medicii sosiți la fața locului n-au mai putut face nimic, şi rănirea uşoară a şoferului şi a celorlalți doi pasageri. Este vorba de doi băieţi de 15 şi respectiv 17 ani. Polițiștii au descoperit că tânărul de 16 ani consumase și băuturi alcoolice, în urma testării cu etilotestul rezultând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele tânărului de 16 ani a fost deschis dosar penal pentru cele patru infracțiuni comise. „Evenimentul s-a petrecut pe fondul  consumului de alcool și a lipsei de experiență în conducere. În acest caz a fost deschis dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Marți seară, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore. După o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, miercuri după-amiază tânărul a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă. Propunerea a fost respinsă de instanță, care a hotărât să-l plaseze pe minor sub control judiciar pentru 60 de zile. Însă Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a făcut contestație, admisă ieri, de judecătorii de la Tribunalul Dolj, care au luat față de minor măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile: Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Desființează în parte încheierea nr 116/18.07.2018 pronunțata de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Craiova și rejudecând, dispune luarea față de inculpatul U. Matei a măsurii arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile începând cu data de 20.07.2018 până la data de 18.08.2018, inclusiv. (…) Definitivă. Pronunțată în sedința din camera de consiliu, azi, 20.07.2018, se arată în hotărârea instanței.

1 COMENTARIU

 1. Fiul a doi judecatori (tacsu pe la Pelendva si ma-sa la Trebunal) a primit o educatie ‘aleasa’ , astfel incit beat si fara permis, a curmat viata unei fiinte nevinovate.

  Se spune, din batrini, ca pacatele parintilor s e rasfring asupra copiilor.

  Dumnezeu stie cite pacate o fi avut tacsu, de isi bate joc de oameni privandu-i nelegal de libertate.

  Asa, fiul si tatal vor avea pe constiinta, pe viata, aceasta fata nevinovata.

  Daca or avea constiinta…

  Dumnezeu s-o ierte!

Comments are closed.