Peste 50.000 de ţigarete confiscate de poliţiştii doljeni

0
356

contrabandaPoliţiştii doljeni au organizat o acţiune având drept scop depistarea persoanelor bănuite de săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse din tutun, fără a avea aplicat marcaj fiscal legal.

25 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al I.P.J. Dolj au executat în municipiul Craiova o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de contrabandă şi a comercializării ilegale cu ţigarete şi produse din tutun. Aceştia au verificat 36 de societăţi comerciale, constatând trei infracţiuni de „deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără fi marcate, peste limitele prevăzute de lege, cunoscând că acestea provin din contrabandă”, conform codului Vamal al României.

Valoarea totală a mărfurilor confiscate depăşeşte 26.000 de lei

De asemenea, poliţiştii din cadrul S.I.C.E. au ridicat în vederea confiscării 2.637 de pachete de ţigări (conţinând peste 52.000 de ţigarete) de diverse mărci,  fără ca acestea să aibă aplicat timbru de marcaj fiscal legal, fiind provenite din contrabandă. Valoarea totală a mărfurilor confiscate depăşeşte 26.000 lei. La acţiune a fost folosit şi un câine de urmă din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova.

contrabanda 1Spre exemplu, în urma activităţilor specifice efectuate de către poliţişti din cadrul S.I.C.E., a fost depistat  B. Florin, în vârstă de 47 de ani, din Craiova, conducând pe strada Brestei din municipiul Craiova, un autoturism în interiorul căruia,  în urma  verificărilor efectuate de poliţişti, a fost identificată cantitatea de 2.000 de pachete ţigări marca Ashima (40.000 de ţigarete), fără a avea aplicat timbru de marcaj fiscal, acestea fiind provenite din contrabandă.

Astfel, oamenii legii au întocmit pe numele bărbatului un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă”, prevăzută de art.270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, iar autoturismul şi întreaga cantitate de ţigări au fost confiscate, persoana în cauză fiind reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi introdus în arestul inspectoratului, ieri fiind prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.