Comunicat de presă

0
196

bibliotecaVineri, 21 iulie, începând cu ora 9.30, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” prin American Corner / Mediatecă organizează acţiunea de vizionare a filmului de animaţie “Fratii Wright.

Difuzarea scurtmetrajului de animaţie se va constitui într-o provocare de care bibliotecarii se vor folosi pentru a-i antrena pe copii să participe la o dezbatere pe marginea evoluţiei Forţelor Aeriene Române. De asemenea, bibliotecarele Carmen Tică şi Mădălina Băileşteanu, le vor oferi copiilor informaţii preţioase despre personalităţile româneşti care s-au remarcat prin aportul adus la naşterea, dezvoltarea şi popularizarea acestui domeniu: Henri Coandă, Aurel Vlaicu, Smaranda Brăescu ş.a.

“Între sectoarele naţionale cu o traiectorie demnă şi mereu ascendentă se regăsesc acelea ale aviaţiei civile şi militare. Mijloc modern de transport şi armă importantă în ansamblul Armatei Române, aviaţia reprezintă un domeniu în care personalităţile româneşti şi-au pus amprenta, inventând, dezvoltând şi înregistrând premiere fabuloase în prima jumătate a secolului trecut şi nu numai. Marcarea Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene se suprapune cu sărbătorirea Sf. Proroc Ilie, o sărbătoare creştină cu multiple semnificaţii şi sensuri religioase, recunoscut drept ocrotitor al tuturor temerarilor zborului”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.

         Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Fun in Summer”, un program de îndrumare şi informare a copiilor din centrele sociale din Craiova care se va desfăşura pe parcursul vacanţei de vară a anului 2017, şi are ca scop marcarea Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene (20 iulie).

Birou Presă

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”