Craiova: În arest după ce au tâlhărit o femeie de 73 de ani

0
357

Poliţiştii craioveni au reţinut, pentru 24 de ore, doi tineri bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. O parte din prejudiciul produs de aceştia a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate. Astăzi vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova au fost sesizaţi prin SNUAU 112, pe 19 iunie a.c., cu privire la faptul că, persoane necunoscute, au sustras, prin smulgere, geanta unei femei şi apoi au părăsit locul faptei cu un autoturism parcat în zonă. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat faptul că persoana vătămată este o femeie de 73 de ani, din Craiova, care se deplasa pe trotuar, în momentul în care doi bărbaţi au venit din spatele acesteia şi i-au smuls geanta. Persoana vătămată s-a dezechilibrat şi a căzut, suferind leziuni, care însă nu au necesitat transportarea la spital. De asemenea, poliţiştii au stabilit că, în geanta sustrasa se aflau bani şi bunuri în valoare totală de aproximativ de 60 de lei, cartea de identitate şi cheile de la locuinţă.

Ieri, 20 iunie, poliţişti din cadrul Secției 1 Poliție Craiova au observat, pe o stradă din localitate, un autoturism în apropierea căruia se aflau 2 bărbați, ale căror semnalmente corespundeau cu cele ale persoanelor bănuite de săvârşirea infracţiunii. Poliţiştii i-au condus la sediul secţiei de poliţie, stabilind faptul că aceştia sunt din Craiova şi au vârstele de 20, respectiv 25 de ani. Astfel, din cercetările efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că cei doi tineri ar fi fost cei care, la data de 19 iunie a.c., în urma unei înţelegeri prealabile, ar fi sustras prin smulgere geanta persoanei vătămate. Poliţiştii au recuperat şi restituit o parte din prejudiciul produs, cei doi bărbaţi bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie fiind reținuți pentru 24 de ore. Urmează ca astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova și instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.