“Maximii” au onorat pe teren memoria mentorului

0
339

Glorii ale Ştiinţei au jucat un meci demonstrativ la cea de-a treia ediţie a „Trofeului Corneliu Andrei Stroe – Legenda unei legende”, adjudecată de studenţii din Severin

trofeuIeri a avut loc cea de a treia ediţie a „Trofeului Corneliu Andrei Stroe – Legenda unei legende”. În cadrul acestui eveniment, în care a fost omagiat artizanul echipei de legendă „Craiova-Maxima” au participat mai multe echipe studenţeşti din ţară: Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Universitatea Constantin Brâncuşi împreună Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, ambele din Târgu-Jiu, Centrul Universitar din Drobeta Turnu Severin şi Universitatea din Craiova împreună cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova. Astfel, între reprezentanţii acestor instituţii a avut loc şi un mini-campionat de fotbal pe terenul sintetic al bazei “Flux Arena”. Câştigători au fost studenţii Centrului Universitar din Drobeta Turnu Severin. Evenimentul a fost onorat şi de glorii ale Craiovei Maxima şi din generaţii mai recente, respectiv: Sorin Cârţu, Nae Ungureanu, Costică Donose, Emil Săndoi, Pavel Badea, Silvian Cristescu şi Dan Racolţea. Aceştia i-au avut ca adversari pe profesorii Universităţii din Craiova într-un meci demonstrativ încheiat cu scorul de 7-5 pentru legendele Ştiinţei. Jocul a fost condus de Sebastian Colţescu.

“Corneliu Andrei Stroe a făcut istorie pentru Craiova”

La finalul meciului, Sorin Cârţu a declarat: „Am luat examenul, cred eu, având în vedere că partida a fost sub controlul nostru. Sebastian Colţescu a fost un arbitru corect în această partidă”. După eveniment, Pavel Badea a declarat: „A fost un meci frumos, însă nu trebuie să uităm pentru ce ne-am întâlnit astăzi aici. Suntem aici pentru a cinsti memoria profesorului Corneliu Andrei Stroe, un om care a făcut istorie în Craiova, ce a format multe echipe ale Universităţii, ce au obţinut mari performanţe. Din păcate, profesorul Corneliu Andrei Stroe a trecut în nefiinţă într-un moment în care proiectul Universităţii Craiova îşi punea mari speranţe în dumnealui. Îi mulţumim şi îi vom păstra vie amintirea!” Şi Emil Săndoi a spus câteva cuvinte: „Trebuia să ne luăm revanşa în cele din urmă, fiindcă am pierdut şi cu „Old Boys” Kaiserslautern şi cu profesorii Universităţii în ultimele două meciuri. Rezultatul nu contează, ci motivul pentru care ne-am strâns astăzi aici, să-l omagiem pe creatorul „Maximei”, Corneliu Andrei Stroe. Primul gol şi ultimul au fost înscrise de domnul rector al Universităţii şi îl felicităm pe această cale. Sorin Cârţu s-a pregătit foarte bine pentru acest meci demonstrativ şi a avut multe realizări, chiar şi un gol cu exteriorul, ca pe vremuri.”