Comunicat al Universităţii Craiova, în privinţa arenei “Ion Oblemenco”

2
1223

Printr-un comunicat emis azi, Universitatea Craiova abordează situaţia stadionului “Ion Oblemenco” şi insistă pe perioada când acesta a fost la discreţia lui Adrian Mititelu, cel care acum doreşte revenirea în locul de unde acum 10 ani fugea, pentru a face fotbal la Severin. Acum un deceniu, Adrian Mititelu spunea că oraşul Craiova nu merită echipă de fotbal şi îşi ducea afacerea în altă parte. Atunci, pentru revenirea pe “Ion Oblemenco”, Mititelu punea condiţii Primăriei Craiova respectiv: exclusivitatea pe stadion, chirie de 1 euro pe lună, primirea a 3 milioane de euro de la bugetul local, scutirea de plata taxelor şi a utilităţilor la stadion.

Mititelu a solicitat exclusivitate şi la Severin şi a primit-o, de suferit având atunci echipa locală, Drobeta, care a fost nevoită să se refugieze la Vânju Mare, deşi Primăria Severin investise 4 milioane de euro în modernizarea arenei “Municipal”, evident pentru echipa Mehedinţiului.

În timp ce echipa lui Mititelu juca la Severin, Gaz Metan CFR Craiova a dorit să joace pe “Ion Oblemenco”, stadion părăsit atunci, însă tot Mititelu s-a opus vehement şi a ameninţat că începerea unui război civil.

Comunicatul Universităţii Craiova:

„Cum a interzis Mititelu accesul a două echipe locale de liga a două să joace pe stadioane aflate în proprietate publică și nimeni nu a luat atitudine.

Astăzi urma să ne uităm în urmă pentru a ne reaminti cum Craiova Maxima și glorii ale fotbalului oltean au fost jignite de-a lungul timpului de către cei care vremelnic s-au crezut stăpâni peste Știința. Pentru că în ultimele zile se discută frecvent în spațiul public despre discriminarea unei echipe proaspăt promovate la masa verde din Liga a 3-a în ceea ce privește accesul pe stadionul „Ion Oblemenco”, vom lăsa subiectul inițial pentru următoarele zile.

Repetăm pentru a „n”-a oară că nu este treaba Universității Craiova când și unde joacă diverse echipe, dar, totuși, nu putem trece cu vederea modul diferit în care au fost tratate subiecte similare. Și o să repetăm tot a „n”-a oară că Știința, pentru a juca pe „Ion Oblemenco”, nu plătește doar 10% din încasări, ci și taxa de aproximativ 10.000 EUR, stabilită de Consiliul Local și valabilă pentru orice altă echipă. Practic, Știința plătește mai mult decât orice altă echipă care evoluează pe „Ion Oblemenco” fie că este ea echipa națională sau echipă de club. În plus sunt cheltuielile cu securitatea evenimentului, exploatarea stadionului în zi de meci, curățenia etc, toate acestea însumând aproximativ 25.000-30.000 EUR/meci de Liga 1.

Și acum să recapitulăm situațiile similare ce au avut în centru aceleași personaje care amenințau în repetate rânduri că mută echipa la Caracal, București sau Segarcea:

I.
La sfârșitul anului 2009, orașul Drobeta Turnu Severin termină modernizarea stadionului „Municipal”, destinat în principal folosinței de către echipa locală FC Drobeta. Furios pe autoritățile locale, Mititelu decide să mute echipa din Craiova la Severin și pune edililor locali mai multe condiții. Cea mai importantă, exclusivitate în folosirea stadionului și implicit izgonirea echipei locale din oraș, ea fiind nevoită să joace în Liga a II-a la 45 de km distanță, în localitatea Vânju Mare. Mai mult decât atât, Mititelu, urmând să plătească 15% din încasările pe bilete și nimic altceva. În plus, edilii orașului, având promisiunea lui Mititelu că nu va mai pleca din Severin, aleg să-și retragă orice sprijin acordat echipei locale, aceasta retrogradând ulterior și ajungând aproape de dispariție în acele timpuri. Cât a stat Mititelu la Severin, FC Drobeta a disputat un singur meci pe „Municipal”, cel de deschidere și asta doar pentru că Dinamo a declinat invitația de a juca în acel meci. Mititelu a folosit meciul de deschidere inclusiv pentru a promova agresiv un eveniment electoral, el fiind huiduit la scenă deschisă.

II.
22.05.2010 Gaz Metan CFR Craiova, echipă a Băniei și proaspăt promovată în Liga a II-a, face demersurile necesare pentru a juca pe stadionul „Ion Oblemenco” în condițiile în care echipa lui Mititelu din acea vreme refuzase să mai joace în Craiova și se mutase la Severin. Chiar și în aceste condiții, i se refuză accesul proaspetei divizionare secunde (și singura echipă din oraș la acea vreme), Mititelu declarând ulterior că dacă Gaz Metan CFR Craiova va juca pe „Ion Oblemenco” în oraș va fi război civil.

III.
15.07.2010 – deși mutase la Severin echipa pe care o deținea spunând că „orașul Craiova nu merită să aibă echipa de fotbal”, văzând că primăria din Severin nu vrea să-i dea suplimentar bani pentru a-și întreține echipa, Mititelu cere primăriei Craiova satisfacerea următoarelor condiții pentru a se întoarce la Craiova:

– contract pe termen nelimitat

– exclusivitate în folosință stadionului proprietate publică

– chiria de 1 EUR/lună

– plata tuturor taxelor de către primăria Craiova

– plata tuturor utilităților de către primăria Craiova

Mai cere suma de 3 milioane de EUR pe care să o primească într-o perioadă de 3 ani, sumă din care a primit până în acest moment 500.000 EUR, pe care nici măcar nu a decontat-o, nemaivorbind de restituit, asta în condițiile în care nu plătise niciun ban în perioada 2005-2009, adică până în momentul în care a mutat echipa la Severin.

Pentru a încheia definitiv cu acest subiect, mâine vom demonstra că Mititelu nu doar că nu-și dorește să joace pe „Ion Oblemenco” dar el nu-și dorește să joace în Craiova. Pentru că el urăște acest oraș și singurul lucru pe care-l vrea este să se martirizeze.

Ce patronează Mititelu acum? O echipă înființată în anul 2017, o echipa fără imn, o echipă fără stemă, o echipa fără nume și o echipă care nu-și dorește să joace în Craiova. Ce legătură mai are această echipă cu instituția de învățământ sau cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova? Dacă asta se vrea Știința dați-ne voie să alegem alt drum.”

2 COMENTARII

Comments are closed.