Cercetate penal după ce au lăsat o craioveancă fără banii de înmormântare

0
139

Două hoaţe voiajoare, din judeţul Argeş, sunt cercetate penal de poliţiştii IPJ Dolj după ce s-a stabilit că acestea i-au furat banii de înmormântare, 6000 de lei, unei craiovence de 81 de ani. Cele două au instrat în locuinţa bătrânei sub pretextul că i-au adus alimente de pomană.bani

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, în cursul zilei de joi, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti, în urma activităţilor specifice desfăşurate au identificat, în judeţul Argeş, două femei bănuite de comiterea unor furturi prin distragerea atenţiei. Poliţiştii lu-au ridicat şi condus pentru audieri, la sediul Secţiei 3 Poliţie Craiova, pe Maria Vîlcea, de 40 de ani, din comuna Merişani, Argeş şi pe Magdalena B., de 16 ani, din municipiul Câmpulung, judeţul Argeş. Din verificările efectuate a rezultat faptul că acestea, în data de 9 aprilie a.c., profitând de neatenţia unei craiovence de 81 de ani şi sub pretextul că îi oferă pomană, au intrat în locuinţa acesteia şi au sustras suma de 6.000 lei, bani pe care bătrâna îi strânsese pentru care rudele să aibă cu ce să o înmormânteze. În baza probatoriului administrat în cauză. s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cele două suspecte sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. Culmea este că cele două nu figurează  în acest moment cu antecedente penale, întrucât a intervenit reabilitarea.

Pentru a nu cădea victime ale înfractorilor care operează prin distragerea atenţiei, poliţiştii recomandă: aveţi grijă să nu vă lăudaţi cu banii, bunurile sau alte valori deţinute în locuinţă; dacă observaţi că sunteţi urmărit anunţaţi de urgenţă Poliţia; nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele invocate; la intrarea într-un imobil fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane suspecte.