Zece lucrări de Ion Ţuculescu din colecţia Muzeului de Artă Craiova, expuse la ART SAFARI

0
74

Zece lucrări de Ion Ţuculescu din colecţia Muzeului de Artă Craiova vor fi expuse, începând de astăzi, până la sfârșitul săptămânii, în cadrul primului Pavilion de artă din România – ART SAFARI Bucureşti. Sub genericul „Ochii îşi caută orbita”, expoziţia prezintă o selecţie de lucrări reprezentative pentru creaţia lui Ion Ţuculescu, cuprinzând perioadele de început, folclorică până la cea totemică. Deschiderea oficială are loc astăzi, în Piaţa „George Enescu” din capitală.

Proiectul este realizat în parteneriat de Muzeul de Artă din Craiova şi Fundaţia Centrul Cultural ArtSociety din Bucureşti şi îşi propune să aducă în prim planul scenei de artă româneşti valori autentice ale artei de patrimoniu, contribuind în acest fel la fixarea unei identități culturale naționale şi creșterea apetitului pentru evenimentul cultural.

„ART SAFARI Bucureşti, primul Pavilion profesional și public de artă al Bucureștiului, este un ansamblu expozițional destinat unei panorame a artei românești, de la cea de patrimoniu la curentele din artă contemporană, organizat pe modelul Pavilioanelor de Artă din capitalele europene. La eveniment vor participa circa 100 de galerii, muzee şi instituţii culturale, majoritar românești, dar va număra și prezențe din Austria, Italia, Germania, Franța etc.”, au precizat reprezentanții muzeului craiovean. Deși este gândit ca un periplu prin arta românească modernă și cea contemporană, ART SAFARI va găzdui și focusuri muzeale asupra unor artişti importanţi ai artei românești și universale.

Deschiderea oficială are loc astăzi, ora 17.00 pentru turul specialiştilor şi ora 19.00 pentru colecţionari, în Piaţa „George Enescu” din Bucureşti. Publicul poate vizita Pavilionul de Artă ART SAFARI în perioada 22-25 mai, după următorul program: orele 12.00-20.00 – joi, 22, și sâmbătă, 24 mai; orele 12.00-20.00 –  vineri, 23 mai; orele 12.00-18.00 – duminică, 25 mai.