Joe Biden: Avem o obligaţie sacră să fim alături de voi, naţiunile din NATO nu sunt singure

1
69


Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a ajuns, ieri după-amiază, la Bucureşti, la bordul Air Force 2, împreună cu soţia sa Jill, pentru o vizită oficială de două zile, în care se va întâlni cu preşedintele Băsescu, cu premierul Ponta şi cu societatea civilă, tema centrală fiind situaţia regională. Aeronava Air Force Two a aterizat pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” la ora 14,52, delegația americană fiind întâmpinată de ministrul român al Afacerilor Externe, Titus Corlățean. Joe Biden s-a deplasat ulterior la Baza aeriană 90, unde a fost așteptat de ministrul Apărării, Mircea Dușa. În discursul susținut în fața militarilor români și americani, el a evidențiat că România a fost mereu un partener și un aliat de încredere pentru SUA. „Este clar pentru noi că românii sunt aliați devotați și nu m-am îndoit de acest lucru niciodată, încă de când se făceau eforturi pentru intrarea României în NATO. Ați fost mereu parteneri de încredere. România, la ora actuală, ne ajută cu baza aeriană (n.r. – Mihail Kogălniceanu) care ne susține efortul pentru transportul către Afganistan. România lucrează pentru mărirea bugetului la 2% din PIB și ar trebui să realizeze acest lucru. Eu cred că sunteți cea mai bună generație de luptători pe care a produs-o țara dvs. (…) Puteți să vă bazați pe noi. (…) Așa cum a spus președintele Obama, națiunile NATO nu sunt niciodată singure”, a subliniat vicepreședintele SUA. Referinduse la conflictul din Ucraina, Biden a spus că „sgresiunea din Crimeea ne reaminteşte de ce avem nevoie de NATO. Rusia a violat nu numai suveranitatea Ucrainei, dar şi principiul fundamental din secolul XX. Graniţele Europei nu trebuie schimbate cu forţa. Condamnăm acţiunile Rusiei în Crimeea”. Cele mai importante întâlniri oficialul american le va avea astăzi: cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, șeful statului îl va primi pe vicepreședintele SUA la ora 9,25, urmând ca ulterior să aibă convorbiri tete-a-tete și convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegații oficiale. Cei doi vor susține, de la ora 10,45, o declarație de presă comună, iar la ora 14,15 vicepreședintele SUA va susține o alocuțiune la Palatul Cotroceni.

Palatul Victoria va deveni o fortăreaţă astăzi, cu prilejul vizitei vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, după cum a afirmat ieri premierul Victor Ponta, cu ocazia festivităţii de premiere a câştigatorilor celei de a 11-a ediţii a competiţiei „Scoala Europeană”, desfăşurată sub patronajul Parlamentului European. „Sunteţi norocoşi, imediat după această festivitate şi după şedinţa de guvern, clădirea aceasta va deveni o fortăreaţă pentru că, mâine (n.r. – astăzi), vicepreşedintele Statelor Unite va fi aici şi măsurile de securitate nu vor mai permite vreo două-trei zile să organizăm acest eveniment”, le-a spus Ponta participanţilor. Imediat după festivitate, premierul Ponta a inspectat personal sala din Palatul Victoria în care va avea întrevederea cu vicepreşedintele Biden.

1 COMENTARIU

  1. LA YALTA NE-A TRADTAT’ CURCHIL SI TATAL MEU A DECEDA TSI ASTEPTA AMERICANI SI ACUM AU VENIT CU BAZE MILITARE ASA SE SCRIE ISTORIA [ ARLUS TRATAT VARSOVIA CAER- –URSS ACUM UE PARTENERIAT SI AM DEVENIT COLONIA ROMINIA CE ZICETI O FI BINE O FI RAU ?

Comments are closed.