Galeria „Cromatic”: Artistul Dan Scurtu și reîntoarcerea la pictura clasică

0
187

Într-o vreme în care tot mai mulți artiști caută să-și reinventeze manierele de exprimare, un craiovean propune reîntoarcerea la pictura clasică. Se numește Dan Scurtu, iar lucrările sale pot fi văzute, zilele acestea, la Galeria „Cromatic” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj (Craiova, strada „Alexandru Macedonski” nr. 28). Vernisajul expoziției sale personale are loc astăzi, la ora 17.00.

Născut la Craiova, în anul 1977, Dan Scurtu este un pictor autodidact. Primul său profesor, căruia îi poartă un respect deosebit, a fost apreciatul artist craiovean Gheorghe Ciuchete. A deschis mai multe expoziții personale în țară și a participat cu lucrări la diverse concursuri internaționale. Dan Scurtu este pasionat de pictura peisagistică flamandă a generației de aur din secolul al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea, din care se și inspiră, de altfel. Între artiștii săi preferați – după ale căror creații a și realizat numeroase reproduceri libere – se numără Jacob Van Ruisdael, Salomon Van Ruysdael, Jan Van Goyen, Aert Van Der Neer, Meindert Hobbema, Jan Van de Cappelle, Claude Lorrain, Jaques d’Arthois, Pieter Jans Van Asch, Peter Paul Rubens, Francois Boucher și mulți alții.

Pe simezele Galeriei „Cromatic”, Dan Scurtu va prezenta aproximativ 30 de lucrări – peisaje realizate în ulei pe pânză. Expoziția este una cu vânzare, iubitorii de artă putând să achiziționeze orice tablou, la prețuri care pornesc de la 600 de lei și, în funcție de complexitatea execuției, ajung la 4.500 de lei.