Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu Andy Marsh, CEO al Plug Power și președinte al Fuel Cell and Hydrogen Energy Association (FCHEA)

0
398

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Plug Power, una dintre cele mai mari companii la nivel mondial care activeaza în domeniul producției de hidrogen verde.

Întâlnirea, la care a participat și președintele Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European, eurodeputatul Cristian Bușoi, a vizat oportunitățile oferite de România pentru dezvoltarea capacităților de producție a hidrogenului verde, în contextul angajamentelor asumate la nivel european privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon și consolidarea economiei, in conditii de protejare a mediului și folosind tehnologii verzi.

“Potențialul energetic al României oferă o perspectivă largă de dezvoltare pentru companiile care vor să investească într-una din cele mai dinamice economii din Europa Centrală și de Est. Dezvoltarea de capacități de producție în plan local contribuie la viziunea Guvernului de a valorifica resursele prin producerea de valoare adăugată mare. Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii oferă țării noastre ocazia de a se consolida economic, în siguranță. Executivul încurajează investitorii americani să implementeze planuri solide de afaceri, beneficiind de nivelul înalt de pregătire a specialiștilor din țara noastră, care activează în zona de cercetare – dezvoltare, având capacitatea de a gestiona și proiecta tehnologii de vârf”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Președintele companiei Plug Power, Andy Marsh, a transmis interesul față de oportunitatea de a derula proiecte de investiții de anvergură în România, în perioada următoare. Compania americana   a dezvoltat investiții semnificative în Europa, în ultimii ani, având peste 4.000 de angajați la nivel global.