Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : “Europa trebuie să se pregătească din timp pentru a asigura necesarul de gaz natural pentru iarna viitoare”

0
262

         Europarlamentarul Marian Jean Marinescu consideră că securitatea energetică a devenit una dintre problemele acute ale Uniunii Europene. Acesta susţine că războiul declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina ne-a demonstrat cât de riscantă este dependenţa de gazul şi petrolul rusesc. Creşterea cantităţii de gaz natural stocat este obligatorie pentru perioada de iarnă când consumul creşte, iar Uniunea riscă să fie vulnerabilă în faţa șantajului energetic. 

         Europa trebuie să se pregătească din timp pentru a asigura necesarul de gaz natural pentru iarna viitoare, astfel încât să poată preveni orice sincope ar putea apărea în aprovizionarea cu gaz. Am votat în procedură de urgenţă, propunerea Comisiei privind securizarea aprovizionării cu gaz natural prin asigurarea stocurilor anuale. Astfel, pentru prima dată, statele membre sunt  obligate să asigure umplerea depozitelor de gaz  în procent de 80% în 2022 şi 90% din 2023, a explicat deputatul european pentru PressHub.ro.

Citiţi mai departe pe

„Europa trebuie să se pregătească pentru a asigura necesarul de gaz natural pentru iarna viitoare”