Deputat Alexandra Presură :  De la început, actuala coaliție de guvernare a luat doar măsuri de austeritate împotriva salariaților și pensionarilor

0
97
           Alexandra Presură, deputat în Parlamentul României, a făcut câteva observaţii în legătură cu ultimele demersuri pe care le-a făcut actuala coaliţie de guvernare.  “De la început, actuala coaliție de guvernare a luat doar măsuri de austeritate împotriva salariaților și pensionarilor. În combaterea pandemiei, ultimele luni au însemnat o adevărată harababură, cu restricții injuste și fără efecte, cu măsuri pompieristice precum mutarea bolnavilor de la spitalul ”Foișor”. Numărul celor grav infectați internați la ATI și a celor decedați a crescut îngrijorător”, a scris parlamentarul doljean.
         Politicianul social-democrat a mai spus că partidele din coaliție au ajuns să se certe pe numărul decedaților de COVID-19, USR și PNL amenințându-se reciproc că ba au știut, ba s-au depus documente oficiale la guvern, ba s-a încălcat legea la Ministerul Sănătății și se verifică circuitul documentelor. “Este prea mult pentru cei loviți de pandemie și pentru cei care au suferit după părinții decedați. De aceea, eu împreună cu colegii senatori și deputați PSD,  membri ai Birourilor Permanente, am solicitat încă odată, discutarea de urgență de către Birourile Permanente Reunite a propunerii PSD de constituire a Comisiei parlamentare de anchetă privind identificarea situației reale, a situației raportate de autorități, a evoluției indicatorilor de sănătate publică și a măsurilor de protejare a sănătății populației în pandemie. Reprezentanții USR-PLUS și cei ai PNL din cadrul Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului au blocat constituirea Comisiei.”, a subliniat Alexandra Presură.
        Parlamentarul doljean a mai spus că până și ultimul scandal pe tema ordinului care ar institui la Ministerul Sănătății un grup care să investigheze raportările COVID, inclusiv numărul morților, arată cât de necesară este o comisie parlamentară de anchetă care să facă lumină în tot acest hățiș de minciuni, dezinformări și manipulări.