Valentina Goga a obţinut suspendarea executării pedepsei

0
385

Curtea de Apel Timişoara a admis, ieri, apelul declarat de Valentina Goga, medic în cadrul Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din cadrul Casei de Pensii Dolj, condamnată la trei ani de închisoare pentru luare de mită şi a decis suspendarea executării pedepsei pronunţate de Tribunalul Dolj. Apelul formulat de Valentina Goga s-a judecat la Curtea de Apel Timişoara, după ce aceasta a cerut şi a obţinut strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova.

Valentina Goga

Pe 30 septembrie 2009, echipa operativă compusă dintr-un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi ofiţeri ai Inspectoratului de Poliţie Dolj au organizat constatarea în flagrant a infracţiunii de luare de mită, cu privire la care au existat indicii că este săvârşită de numita Goga Valentina, medic în domeniul expertizei capacităţii de muncă. Mai exact, femeia, în vârstă de 56 de ani, a fost prinsă în timp ce primea suma de 500 lei pentru a emite, în regim de urgenţă, decizia de pensionare pe motive de invaliditate pe numele lui Ion Prodan din comuna Castranova.

După constatarea faptei şi întocmirea actelor specifice, în cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de inculpată, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Aceasta a fost reţinută pe o perioadă de 24 de ore, ulterior fiind prezentată Tribunalului Dolj, care a respins propunerea de arestare preventivă a acesteia. Magistraţii Curţii de Apel Craiova nu au fost însă la fel de îngăduitori, astfel că i-au emis femeii, la recursul procurorilor, mandat de arestare preventivă.

Dosarul pe fond s-a judecat la Tribunalul Dolj, în luna februarie a anului trecut instanţa pronunţând sentinţa: trei ani de închisoare cu executare pentru doctoriţa Goga, plus interzicerea dreptului de a îndeplini funcţia de medic expert în medicina muncii, atât în instituţiile statului, cât şi în cele private. Femeia a atacat hotărârea Tribunalului Dolj şi a cerut şi strămutarea dosarului, care a ajuns pe rolul Curţii de Apel Timişoara, unde, ieri, i s-a admis apelul. Decizia acestei instanţe nu este însă definitivă, astfel că procurorii pot face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.