Un zâmbet pentru bătrâni…

0
195
Cei care vor să ofere darul lor acelora care au uitat să zâmbească o pot face prin virament bancar (de la orice agenţie bancară), folosind următoarele date: Asociaţia „Vasiliada”, cont IBAN – RO75 RNCB 0140 0184 5698 0001, deschis la BCR Sucursala Jiul, pentru Campania „Ajută un bătrân să zâmbească”, sau direct la sediul Asociaţiei „Vasiliada”, în Craiova, strada „Fraţii Buzeşti” nr. 20.

Acum un an, înainte de Sărbătoarea Paştelui, doamna Ioana număra cu tristeţe cei 17 ani de singurătate, în care oamenii dragi din viaţa ei au dispărut: mai întâi fiul, apoi soţul. Retrasă de la catedră, lipsită de zâmbetele elevilor săi, bătrâna profesoară aştepta cu mâinile împreunate în rugăciune să-i deschidă cineva uşa… Şi s-a întâmplat. Voluntarii Asociaţiei „Vasiliada” i-au bătut în uşă. Prin sprijinul unor oameni de suflet, i-au dus daruri de Paşti. Iar doamna Ioana a zâmbit din nou, după 17 ani…

Pentru că sărbătorile de Paşte bat iarăşi la uşă, Asociaţia „Vasiliada” derulează şi anul acesta campania socială “Ajută un bătrân să zâmbească”. Acţiunea constă în expedierea a 2.500 de scrisori, cu scopul de a informa şi de a solicita sprijin în demersul iniţiat de organizaţie, acela de a ajuta bătrânii din Craiova.

«Persoanele care primesc aceste scrisori de la noi sunt cele care de-a lungul timpului ne-au direcţionat cei 2% din impozitul pe profit. Mulţi dintre ei sunt donatori constanţi ai asociaţiei noastre şi cu siguranţă că şi de această dată vor fi receptivi la iniţiativa noastră. Asociaţia „Vasiliada” a iniţiat această campanie de aproape trei ani şi ea reprezintă o modalitate de strângere de fonduri, dar e nevoie să fie repetată, astfel încât persoanele care primesc scrisoarea să ştie şi să înţeleagă unde merg banii donaţi de ei. Am ales această perioadă, în prejma sărbătorilor pascale, şi pentru că oamenii sunt mai darnici acum, dar noi încercăm să îi punem faţă în faţă cu nevoile celor pe care îi ajută şi să îi facem să conştientizeze că aceşti oameni nu au nevoie de ajutor doar de Paşti şi de Crăciun», a afirmat coordonatorul campaniei, preotul Adrian Stănulică.

În anul 2010, atunci când a avut loc prima ediţie a acestei campanii, colaboratorii Asociaţiei „Vasiliada” au răspuns pozitiv apelului lansat, din fondurile obţinute achiziţionându-se alimente pentru 30 de bătrâni aflaţi în nevoie.

“Suntem responsabili faţă de nevoile celor din jurul nostru”

«În urmă cu aproape trei ani am implementat împreună cu Consiliul Local Craiova un proiect de îngrijire la domiciliu pentru vârstnicii din Craiova, persoane care sunt foarte bătrâne şi care nu mai au pe nimeni care să îi ajute. Prin intermediul proiectului au fost angajaţi îngrijitori la domiciliu care mergeau şi îi ajutau pe bătrâni. Apoi, noi am venit cu partea de voluntariat şi am organizat o campanie în cadrul căreia am recrutat voluntari care au început să meargă la domiciliul bătrânilor şi împreună ies în parc, citesc sau doar le ascultă poveştile. Fiecare dintre noi suntem responsabili faţă de nevoile celor din jurul nostru», a opinat preotul Adrian Stănulică.