Lăsaţi orice speranţă, voi, cei care vreţi să faceţi echipa! Reghe, ai înţeles ’au pa?!

1
523

Antrenorul a primit deja reproşuri din partea patronului pentru alcătuirea primul 11

Mititelu, despre Reghecampf după victoria cu FCM Târgu Mureş: „Reghe e mult mai preocupat de amănunte decât ceilalţi antrenori pe care i-am avut, îi înţelege mai bine pe jucători, are altă atitudine”. Mititelu, după eşecul de la Mediaş: „Echipa a început bine, dar Reghe a mizat pe doi jucători pe care nu trebuia. Sper că s-a convins că am dreptate”

În degringolada continuă de la Universitatea Craiova o nouă schimbare de antrenor pare un lucru firesc. A unuia care abia acum descifrează tainele meseriei este un mizilic. Dacă nici cel mai bun antrenor pe care l-ar fi putut avea Ştiinţa nu a rezistat capriciilor lui Adrian Mititelu, Piţi primind reject când deja când îşi programa prima pregătire centralizată, un tehnician ca Reghecampf este carne de tun pentru patronul Universităţii. Dacă nu te conformezi principiului „Asculţi patronul sau pleci”, nu ai nicio şansă, indiferent cât de valoros sau promiţător ai fi. Dacă mai încasezi şi câteva bătăi, soarta-ţi este pecetluită. Reghecampf este novice în ale antrenoratului şi practic îşi face ucenicia în Bănie, aşa cum au făcut-o şi Stângă, Mogoşanu, Fane Stoica, Cioroianu, Trică, Tăbârcă sau Biţă în „era Mititelu”. Fostul fundaş dreapta al Stelei a mai avut o şansă în curtea lui „Tata Jean”, acolo unde oricine îşi poate încropi un CV de antrenor, dar a ratat-o şi pe aceea, aşa că a revenit la Snagovul său, unde se putea desfăşura în voie. A apărut pentru a treia oară varianta Craiova, mai fusese o dată interimar şi o dată manager în Bănie, iar cârlionţatul tehnician a dat curs oportunităţii. Lăudat după victoria cu FCM Târgu Mureş de Mititelu, „Reghe e mult mai preocupat de amănunte decât ceilalţi antrenori pe care i-am avut, îi înţelege mai bine pe jucători, are altă atitudine”, tânărul antrenor a primit prima atenţionare publică după jocul de la Mediaş. „Echipa a început bine, dar Reghe a mizat pe doi jucători pe care nu trebuia. Sper că s-a convins că am dreptate” a fost aluzia deloc subtilă a maestrului Mititelu la adresa ucenicului său.

Piţi, Neagoe şi Fane Stoica nu au acceptat sfaturi

Fără îndoială că Mititelu cunoaşte foarte bine ce are în curte şi poate că unui antrenor începător precum Reghecampf i-ar fi utile nişte sfaturi, dar dacă nici Piţi nu a primit gir până la capăt pentru a-şi desfăşura munca, atunci ceea ce li se întâmplă celorlalţi nici nu mai contează. Orice ar face, Reghe nu are cale de ieşire cu fruntea sus. Dacă nu-şi va asculta patronul va păţi precum Fane Stoica, Neagoe sau Piţi, cei care nu au acceptat niciun fel de intervenţie şi au devenit rapid indezirabili, dacă o va face, îşi va pierde fărâma de autoritate în faţa jucătorilor, respectul publicului şi oricum nu va avea rezultate, urmând a fi înlăturat la fel ca mulţi dintre predecesorii săi. Singurul care a avut un oarecare succes, acceptând şi interferenţa lui Mititelu a fost Nicolo Napoli, însă a ales cel mai prost moment pentru cel de-al doilea mandat, oricine-i urma lui Piţi fiind victimă sigură.

 

Victor Piţurcă

Mititelu,

 

la instalarea lui Victor Piţurcă: „Lui Piţi îi las mână liberă să se ocupe doar de echipa de fotbal, iar eu să nu mai dau interviuri şi să nu mă mai implic, decât financiar. Vreau să-mi văd de afacerile mele şi de Ştiinţa să aud doar că ia campionatul. Avem cel mai bun antrenor din România”

Mititelu, la îndepărtarea lui Victor Piţurcă: „Piţurcă se comporta ca un patron, voia să facă el echipa. Măcar o dată pe lună managerul trebuie să asculte de patron. M-am prostituat pentru Piţurcă, regret că l-am adus, m-a lăsat cu 20 de puncte în iarnă”

Eugen Neagoe

Mititelu,

 

despre Eugen Neagoe la instalare: „E mai al dracu”””” decât ceilalţi antrenori pe care i-am mai avut! Se vede că are spirit oltenesc în el. Am încredere că va fi altfel cu el pe bancă, mai bine decât a fost până acum. Are avantajul ca a mai antrenat in Liga I si a avut rezultate mai mult decat notabile cu jucatori mai slabi. Arată că are resurse şi că are talent de antrenor”

 

Mititelu după meciul din Gruia, 0-2 cu CFR Cluj: „Neagoe a greşit rău tactica astăzi. Echipa a fost băgată aiurea pe teren. Am început cu jucători care nu aveau calităţi pentru acele posturi”

Mititelu după 3-2 cu Ceahlăul la Craiova: „Jocul nostru nu a fost unul bun şi nici Neagoe nu a fost inspirat în a doua repriză”

Mititelu după eşecul cu FC Vaslui, 1-2: „Neagoe s-a luat după public şi l-a scos pe Dina, dar eu cred că el trebuia să rămînă în teren. Nu mi-a convenit chestia asta, îl ştiu pe Dina, el dă gol şi când joacă prost”

Ştefan Stoica

Mititelu,

 

la instalarea lui Ştefan Stoica: „Nu a durat mult sa-l conving pe Stefan Stoica, de doua-trei luni am ţinut legatura cu el şi îl întrebam ce este de făcut. Are tot sprijinul meu si daca în iarna va spune ca e nevoie de 3-4 milioane pentru achiziţii, îi voi oferi aceşti bani”

Mititelu după 1-2 cu Gloria Bistriţa la Bucureşti: „Nu mă întrebaţi pe mine de acest meci, ci pe Ştefan Stoica Mourinho. Bag o căruţă de bani si Mourinho face ce vrea el, bagă pe cine vrea.

Mititelu, la demiterea lui Fane Stoica: „Din cate stiu, el a fost numai secund sau translator, nu stiu exact care era statutul sau prin Cipru”

Mititelu, la instalarea lui Florin Cioroianu: „Cioroianu mă pune în mare încurcatură, are şanse să rămână şi din vară M-a surprins foarte mult în aceste două săptămâni. De când sunt implicat în fotbal, nu am văzut la Craiova un antrenor care să pregăteasca tactic aşa de bine un joc”

Mititelu, la demiterea lui Cioroianu: „A făcut pregătirea de vară ca un debutant, nu ştiu cine l-a învăţat pe el să pregătească aşa o echipă, a fost complet aiurea”

Mititelu, la instalarea lui Daniel Mogoşanu: „Mogoşanu este mult mai antrenor decât se vede la televizor. Este un băiat foarte inteligent. Şi nu este deloc sub Napoli, are antrenamente mult mai sofisticate şi mai complexe. La echipă este ordine, nimeni nu comentează la echipa în faţa lui. Eu am mare încredere în el. E un tip foarte dedicat, lucrează zi şi noapte”

Mititelu, la demiterea lui Mogoşanu: „El de fapt a fost antrenor interimar la Craiova, voiam să pun pe altcineva, dar nu ne-am înţeles. Mogoşanu este ghinionist, l-a şi copleşit funcţia”

Mark Wotte

Mititelu,

 

la instalarea lui Mark Wotte: „Sunt sigur că pasul acesta pe care l-a făcut Universitatea va fi urmat şi de alte echipe din România, pentru că performanţa are nevoie de meseriaşi. Acesta este un nou început pentru noi. Voi transforma Universitatea într-o colonie olandeză, pentru că am de gând ca, din primăvară, să mai aduc şi alţi olandezi la echipă. Vor veni cel puţin 6-7 olandezi pentru a transforma Universitatea într-un club occidental…Wotte ste mai bun decât Napoli. Este mai sârguincios, mai muncitor.

Mititelu, la demiterea lui Wotte: „Wotte era relaxat inainte de meciul cu International, zicea ca nu are nicio problemă si ne-au batut aia de ne-au uscat. Wotte nu mai prezenta nicio garanţie ca ne vom salva. A făcut ceva grav, pentru mine e ceva inacceptabil. Prima impresie a lui a fost foarte bună, nu mă gândeam ca o să ajungem la o asemenea decizie”

1 COMENTARIU

Comments are closed.