Amenzi de 55.000 lei pentru comercianţii craioveni prinşi „pe picior greşit”

0
243

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat, la acest sfârşit de săptămână, în municipiul Craiova, mai multe acţiuni şi controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor-fructelor, produselor alimentare şi tutunului”, după cum au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj. În cadrul acestor activităţi, oamenii legii au verificat 21 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, dar şi 6 producători agricoli.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au întocmit două dosare de cercetare penală şi au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale în valoare de 55.000 lei. Totodată, oamenii legii au confiscat aproape 2 tone de legume şi fructe, dar şi produse alimentare în valoare de aproape 5.000 lei. De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 8.400 ţigarete de contrabandă şi au indisponibilizat 12.468 lei.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială din Craiova, poliţiştii au constatat că reprezentanţii firmei ofereau spre vânzare cantitatea de 250 kg produse alimentare, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă. „Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de produse alimentare, în valoare de 2.000 lei, pentru care nu s-au prezentat documente de provenienţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.