Mandate pe 30 de zile pentru contrabandiştii de ţigări

0
224

Toţi cei cinci doljeni reţinuţi de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, miercuri seară, în urma descinderilor făcute la suspecţi de contrabandă cu ţigări, au fost arestaţi preventiv pe 30 de zile, în baza mandatelor emise de Tribunalul Dolj. Inculpaţii au contestat hotărârea instanţei, contestaţiile lor urmând să se judece săptămâna viitoare la Curtea de Apel Craiova.

Tribunalul Dolj a admis, joi seară, propunerea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova şi au dispus arestarea preventivă a celor cinci persoane reţinute în urma celor 46 de percheziţii făcute miercuri dimineaţă la contrabandişti cu ţigări de pe raza judeţelor Dolj, Mehedinţi şi Vâlcea. Este vorba despre doljenii Ion Vizitiu, Florin Vizitiu, Nicuşor Alexandru Miu, Irinel Constantin Pescaru şi Irinel Alin Popa. Inculpaţii au contestat, ieri, măsura dispusă de instanţă, contestaţiile lor urmând să se judece la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că cele 46 de descinderi de miercuri au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în contrabandă cu ţigarete. Din investigaţiile oamenilor legii a reieşit că, în perioada octombrie 2014 – martie 2015, pe raza judeţelor Dolj şi Mehedinţi, a acţionat o grupare infracţională transfrontalieră, care a avut ca preocupare contrabanda cu ţigarete provenite din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina. Membrii grupării achiziţionau ţigaretele din ţările respective, le introduceau ilegal în România ascunse în autoturisme, apoi le valorificau pe „piaţa neagră”. Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de peste 250.000 de euro, după cum au anunţat reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române.