Luna Pădurii, sărbătorită în cadrul programului „BIOS-ART”

0
249

La Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei va avea loc mâine, 22 martie, ora 12.15, un nou modul din cadrul programului interactiv de educaţie plastică animalieră „BIOS – ART”. De data aceasta, muzeografii sărbătoresc Luna Pădurii, împreună cu elevii clasei a II-a A de la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade”, coordonaţi de prof. Popa Carmen.

„Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, ce reprezintă un mod original de sensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic. Autentice laboratoare ale naturii, pădurile, împreună cu celelalte spaţii verzi, reprezintă o bogăţie de nepreţuit pentru fiecare aşezare urbană, fiind, datorită acţiunilor antipoluante, veritabile uzine de sănătate şi de echilibru ecologic”, explică reprezentanţii muzeului. Luna Pădurii îşi are începuturile în România în anul 1902, la iniţiativa lui Spiru Haret, sub denumirea de „Sărbătoarea sădirii arborelui”.

Cu prilejul modulului de astăzi, cei mici vor afla mai multe informaţii despre păduri din expunerea realizată de muzeograf drd. Lila Gima, intitulată „Nestematele ascunse ale pădurii”. În partea a doua, li se va prezenta tehnica quilling – arta rulării hârtiei, pe care o vor utiliza realizând diverse tablouri, felicitări şi alte obiecte de ornament, care vor fi reunite, apoi, într-o expoziţie.