Emilia Maria Sorescu și Constantin Crăițoiu reprezintă Universitatea din Craiova în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială

0
188

Emilia Maria Sorescu și Constantin Crăițoiu reprezintă Universitatea din Craiova în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială de anul acesta, fiind nominalizați pentru premiul „Personalitatea anului în promovarea educației și formării în asistența socială”.

 Cei doi specialiști sunt colegi la Facultatea de Științe Sociale a Universității din Craiova, fac parte din echipa de experți a campaniei de prevenire și diagnosticare precoce a cancerului de sân „Zor pentru Speranță” și fac echipă în cadrul unui nou proiect transfrontalier dedicat sprijinirii persoanelor dezavantajate (cu dizabilități și/sau de etnie romă) pentru a se auto-finanța sau angaja (Constantin Crăițoiu este managerul proiectului, iar Emilia Sorescu este trainer).

 Emilia Sorescu este lect. univ. dr. și aproape se identifică, prin munca sa, cu specializarea de Asistență socială, din cadrul Facultății de Științe Sociale, Universitatea din Craiova. Este un „om instituție”!  A fost președintele, pentru câțiva ani buni, al Consiliului Național al Asistenților Sociali, structura teritorială Dolj, iar în 2017 a câștigat premiul personalitatea anului în promovarea educaţiei şi formării în asistenţă socială, pentru care este nominalizată și anul acesta. Are o bogată activitate publicistică și este implicată în derularea a numeroase proiecte în domeniul asistenței sociale, la nivel internațional și național.

 Constantin Crăițoiu este prodecan la Facultatea de Științe Sociale a Universității din Craiova și predă metodologia cercetării sociale pentru studenții de la sociologie și asistență socială, precum și marketingul social la master, implicând studenții și masteranzii de-a lungul anilor în mai multe proiecte de cercetare științifică și intervenție socială (copii cu copii, violența în familie, boli grave etc.). A organizat diverse acțiuni și evenimente caritabile și a inițiat campaniile umanitare: „Viață pentru Georgian”, „Dăruiește din inima ta” și „Zor pentru Speranță”.  

 Pentru a-i vota, accesați link-ul de mai jos:

http://poll.cnasr.ro/poll/15