Capitala, sub ocupaţie oltenească

0
229

Se pregăteşte o nouă invazie a suporterilor Universităţii Craiova, circa 5.000 fiind aşteptaţi duminică, pe Arena Naţională, la derby-ul cu FCSB

Implicarea concretă a Universităţii Craiova în lupta pentru titlu a declanşat o emulaţie formidabilă în Bănie, şi nu numai, fanii de pretutindeni ai Ştiinţei invadând nu numai arena „Ion Oblemenco”, ci aproape orice stadion pe care joacă alb-albaştrii. Peste 500 de fani olteni au fost prezenţi la meciul de la Ovidiu, în prima etapă din 2019, 28.000 de spectatori au fost prezenţi la jocul cu CFR, pe „Ion Oblemenco”, în condiţiile în care oaspeţii nu au avut galerie, iar 3.000 de tifosi din Bănie au invadat Piteştiul în week-end-ul trecut, cu prilejul partidei cu Hermannstadt, chiar dacă ardelenii au stabilit un preţ prohibitiv la bilete – 50 de lei. Duminică este aşteptată o nouă deplasare de proporţii a fanilor olteni, pentru derby-ul cu FCSB. În jur de 5.000 de suporteri sunt aşteptaţi duminică seara pe Arena Naţională, iar dacă meciul ar fi fost programat sâmbătă, adică mai lejer în privinţa servciului, era ameninţat  recordul galeriei Craiovei la un derby în Bucureşti, de 7.000 de suporteri, stabilit în 1995, tot la un derby cu Steaua, în sezonul în care oltenii s-au implicat ultima dată în lupta pentru titlu. Atunci, cu Victor Piţurcă pe bancă, Gică Craioveanu, Stângă şi compania pierdeau cu 1-0, gol marcat de Marius Lăcătuş, iar titlul avea să revină în cele din urmă roş-albaştrilor.  Aproape 1.000 de bilete la meciul de duminică au fost deja achiziţionate de fanii craioveni în primele două zile de când s-au pus în vânzare la magazinele clubului din Bănie, din Electroputere Mall şi din Piaţa Mihai Viteazul. Cele mai masive deplasări ale oltenilor în Capitală au fost însă la finalele Cupei României din 1998, 2000 şi 2017, în jur de 25.000 de suporteri susţinându-i pe alb-albaştri de fiecare dată. Finala din 1998 a fost pierdută de Craiova cu 1-0 în faţa Rapidului, cea din 2000 a fost adjudecată de Dinamo cu 2-0, dar anul trecut Mitriţă şi compania au adus trofeul în Bănie, după 2-0 în faţa lui Hermannstadt.

Fanii fac deplasarea cu autocarele, echipa, cu trenul

Peluza Nord a anunţat că deplasarea se face cu microbuzele şi autocarele, preţul transportului fiind de 30 de lei, la care se adaugă preţul biletelui la meci, de 15 lei. „Daţi mesaj privat pe pagina de fb Peluza Nord Craiova sau contactaţi un membru al brigăzilor doar pentru detalii despre înscrierea pe lista de deplasare. Doar împreună putem reuşi cea mai numeroasă deplasare de pe Arena Naţională, din Liga1. Doar împreună putem duce Ştiinţa cu un pas mai aproape de Titlul cu numărul 5. Doar împreună putem să scriem încă o pagină din cea mai frumoasă poveste de dragoste dintre oameni şi fotbal. Trebuie să arătăm încă o dată tuturor că „Totul pentru Ştiinţa!” nu e doar un slogan, ci un mod de viaţă unic în această ţară” este anunţul galeriei Craiovei. Dacă suporterii vor face deplasarea în Capitală cu autocarele, lotul Universităţii Craiova se va deplasa cu trenul la Bucureşti, sâmbătă după-amiază, deşi precedenta deplasare „pe şine”, la Dinamo, n-a fost deloc una fericită din punct de vedere al rezultatului, „câinii” lui Rednic câştigând cu 3-0, în decembrie anul trecut.

Clubul pune în vânzare abonamente pentru play-off

Clubul Universitatea Craiova a anunţat că de joi va scoate la vânzare abonamentele speciale pentru play-off. Acestea sunt destinate celor care nu au deja abonamente pe tot sezonul, Universitatea având 7.000 de abonaţi pentru stagiunea în curs. Preţurile abonamentelor pentru play-off: 50 de lei la peluze, 100 de lei pentru tribuna a II-a, 140 de lei la tribuna I şi 350 de lei la VIP. Abonamentele tip play-off pot fi achiziţionate de la magazinul oficial din Electroputere Parc Mall, la etaj, program 10-22. Beneficii pentru abonaţii tip Play-Off: Peluze, Tribuna a II-a, Tribuna I: 10% discount la magazinul oficial şi cel mobil
Beneficii pentru abonaţii tip Play-Off: VIP: 15% discount la magazinul oficial şi cel mobil.

 

 

Ştefan Blănaru, atacant Hermannstadt, după meciul cu Craiova, de la Piteşti: „Craiova a jucat la Piteşti de parcă era acasă, au nişte fani minunaţi, care îi împing de la spate. Mai bine jucam şi acest meci tot pe Ion Oblemenco, pentru că tot aia era!”

Devis Mangia: „Avem nişte suporteri fabuloşi, nici în Italia nu sunt multe echipe care se pot mândri cu astfel de suporteri”

Alex Mateiu, după meciul de la Piteşti, cu Hermannstadt: „Suporterii sunt senzaţionali, vin după noi oriunde în număr mare, nu am cuvinte să le mulţumesc”

Cristi Bărbuţ, după meciul de la Piteşti, cu Hermannstadt: „Fanii sunt uimitori, ne sprijină la fiecare meci, este un fenomen ce se întâmplă aici”

Andrei Cristea, după meciul cu CFR, pe Ion Oblemenco: „M-am simţit de parcă eram în altă ţară”

25.000 de fani a avut Craiova pe Arena Naţională, la finala Cupei României, cu Hermannstadt

3.000 de suporteri au încurajat echipa lui Mangia la Piteşti, la partida cu Hermannstadt

14.000 este media de suporteri la meciurile de pe teren propriu ale Craiovei

7.000 de suporteri din Bănie au fost în 1995, la meciul Steaua – Universitatea 1-0, ultimul sezon în care oltenii s-au implicat în lupta pentru titlu