Încep emoţiile pentru elevii din anii terminali

0
572

Mai este foarte puţin timp şi vor începe simulările examenelor naţionale pentru elevii claselor terminale (gimnaziu, respectiv liceu). Astfel, pe 5 martie va fi proba scrisă la Limba şi literatura română pentru cei din clasa a VIII-a, a doua zi fiind cea la Matematică, urmând ca afişarea rezultatelor să aibă loc pe 16 martie, fiind aşteptaţi 5.170 de candidaţi.

Simularea Bacalaureatului, la care participă elevii din a XI-a şi a XII-a, va debuta pe 19 martie (Limba şi literatura română). Pe 21 martie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 22 martie (numai pentru cei din ultimul an) cea la alegere a profilului şi specializării. În anul terminal sunt înscrişi 4.199 de elevi, iar pentru cls. a XI-a sunt înregistraţi 5.444 de tineri.

„Rezultatele obţinute la simulări sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat acestea, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul fiecărei clase, şedinţe cu părinţii, precum şi în Consiliul profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare”, a precizat prof. Monica Leontina Sună, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.