Burse oferite de Opera Română Craiova la Concursul Internațional de Dans de la Udine

0
145

În zilele de 17 şi 18 februarie, Italia și-a desemnat cei mai talentați tineri dansatori, în cadrul Concursului Internațional de Dans de la Udine. Aproape 200 de dansatori din întreaga ţară, dar și din Slovenia, Croația, Cehia, Austria și România, au concurat în fața unui juriu de prestigiu. Secțiunea “Balet” a fost jurizată de Bella Ratchinskaia, Sania Nešković Peršin și Renato Zanella, iar secțiunea “Modern/Contemporan”, de Macia del Prete, Naike Negretti și Michelle Pogliani.

Trei dintre balerinii cei mai talentați din competiție au primit o bursă de studiu la Opera Română Craiova, unde sunt așteptați să danseze în anul 2018, Opera alăturându-se astfel instituțiilor de gen din lume care aleg sã culeagă talente din peisajul internațional. Balerinii invitați la Craiova sunt Sofia Spehar, Lorenzo Collatuzzo și Matteo Moretto.
Federica Comello, directorul artistic al “Concorso Internazionale di Danza – Città di Udine”, a menționat că “anul acesta, competiția din Italia a oferit nu doar un spectacol extraordinar prin momentele artistice înscrise, ci și șanse reale pentru ca dansul european să depășească orice graniță. Faptul că balerini talentați din Italia vor dansa în România demonstrează, o dată în plus, că România este un partener cultural valoros”.