O nouă întâlnire în cadrul proiectului „Imago texte”

0
336

afis imagotexte luiza mituÎn Salonul Medieval al Casei de Cultură „Traian Demetrescu” va avea loc joi, 23 februarie, ora 18.00, o nouă întâlnire din cadrul proiectului lunar „Imago texte”, de această dată cu scriitoarea Luiza Mitu. Invitata va citi din volumul său de debut în poezie „Confesiunile Amiralei Noir”, aflat în pregătire, despre care va vorbi Maria Dinu, critic literar, doctor în filologie. Întâlnirea este moderată de Petrişor Militaru, iniţiatorul proiectului, iar intrarea publicului este liberă.

Luiza Mitu (n. 31 decembrie 1984, Râmnicu Vâlcea) a absolvit Facultatea de Litere şi Arte a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (2008) şi masterul „Literatură română în context european”, la Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova (2010). Este doctor în studii transdisciplinare cu teza „Eugene Ionesco şi logica contradictoriului. O abordare transdisciplinară a dramaturgiei ionesciene”, susţinută în cadrul Facultăţii de Studii Europene a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, sub îndrumarea acad. prof. univ. dr. Basarab Nicolescu.

Ca bursieră P.O.S.D.R.U. a satisfăcut un stagiu de cercetare de trei luni la Paris – Université Paris-Est Créteil (UPEC), sub conducerea lui Sylvie Jouanny, şi alte trei luni la Université Toulouse Le Mirail II, sub coordonarea lui Monique Martinez. Este redactor la revista de cultură „Mozaicul” şi la e-revista EgoPhobia. De la începutul lunii martie până la sfârşitul lunii noiembrie 2016 a fost manager al Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova.