S-a stabilit calendarul concursului de admitere la UMF Craiova

0
364

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova a stabilit deja calendarul concursului de admitere pentru sesiunea din vară. Primii care vor intra în febra examinărilor sunt absolvenţii de liceu care doresc să urmeze una din facultăţile de Medicină, Farmacie sau Medicină Dentară. Pentru aceştia concursul este programat în data de 22 iulie a.c., de la ora 10.00. În schimb, cei care optează pentru programele de studii Moaşe, Asistenţă Medicală Generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare, Tehnică Dentară au programat concursul pe 24 iulie a.c., de la ora 10.00.

Ca şi în anii trecuţi, UMF Craiova organizează concursul de admitere în baza unui test grilă pe care candidaţii trebuie să-l completeze pe parcursul a trei ore. Cei care nu se vor prezenta conform programării pierd dreptul de a susţine concursul de admitere din sesiunea în care au fost înscrişi. Accesul acestora în sala de concurs este permis cu maximum o oră înainte de începerea probei. Pentru a avea acces în sala de concurs, candidaţii trebuie să aibă asupra lor buletinul sau cartea de identitate, legitimaţia de concurs eliberată la înscriere şi pix cu mină de culoare neagră. Taxa de înscriere la concursul de admitere este de 250 de lei.

Anul trecut, peste o mie de absolvenţi de liceu au susţinut concursul de admitere la facultăţile de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul UMF Craiova. Concurenţa cea mai mare a fost la Medicină, facultate care a scos la concurs 210 locuri la buget. Pentru absolvenţii de liceu, alegerea UMF Craiova este motivată, în principiu, de oportunităţile profesionale pe care le oferă o carieră de medic.

Reguli stricte impuse de organizatori

Timpul destinat rezolvării grilei este de trei ore – respectiv două ore pentru testul cu 50 de întrebări – socotit din momentul în care caietele cu subiecte au fost distribuite, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit pentru elaborarea grilelor. Se interzice folosirea de candidaţi, în timpul probei de concurs, a minicalculatoarelor, riglelor de calcul şi a altor mijloace de calcul. La terminarea probei de concurs se va afişa baremul de corectare.

La Medicină şi Medicină Dentară, testul grilă presupune rezolvarea a 100 de întrebări din Biologie (Anatomia şi fiziologia omului) – clasa a XI-a şi Chimie organică – clasele a X-a şi a XI-a sau (la alegere) Fizică – clasele a IX-a, a X-a şi a XII-a. Pentru programul de studiu Farmacie, testul grilă va însuma 100 de întrebări din Chimie organică – clasa a X-a şi a XI-a, respectiv Biologie (Anatomia şi fiziologia omului) – clasa a XI-a sau (la alegere) Biologie (Botanică) – clasele a X-a şi a XI-a.

Pentru programele de studiu Moaşe, Asistenţă medicală generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, respectiv Tehnică dentară, candidaţii trebuie să completeze un test grilă cu 50 de întrebări din Biologie (Anatomia şi fiziologia omului) de clasa a XI-a. La redactarea testelor grilă se au în vedere toate manualele alternative agreate de Ministerul Educaţiei Naţionale, dar candidaţii au fost sfătuiţi să consulte, de asemenea, tematica şi bibliografia fiecărei discipline de concurs.

Simularea, programată pe 9 mai

Pentru a veni în sprijinul candidaţilor, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova organizează simularea concursului pentru admiterea la specializările Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Moaşe, Asistenţă Medicală Generală, Tehnică Dentară şi Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, sâmbătă, 9 mai, la ora 10.00.

La simularea concursului de admitere vor participa un număr maxim de 300 viitori candidaţi, în ordinea înscrierilor. Repartiţia pe săli a candidaţilor va fi afişată la avizierul instituţiei în ziua premergătoare examenului şi pe pagina de web alocată simulării. Accesul candidaţilor în sala de concurs este permis cu maximum o oră înainte de începerea probei. Timpul destinat rezolvării grilei este de 3 ore, socotit din momentul în care caietele cu subiecte au fost distribuite.