Accident în lanţ, cu şase răniţi, la „Metro”

0
196

Un grav accident de circulaţie s-a petrecut, ieri-dimineaţă, la ieşirea din Craiova spre Balş, în dreptul Centrului Comercial „Metro”. Patru autoturisme s-au ciocnit violent, unul din ele răsturnându-se în urma impactului, şase persoane fiind transportate de ambulanţele SMURD şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dolj la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, trei din ele cu multiple fracturi. Poliţiştii au stabilit că vinovat de producerea accidentului a fost un craiovean care a ieşit din parcare de la „Metro”, la volanul autoturismului personal, fără să se asigure.

Mai multe echipaje ale ISU Dolj, respectiv SMURD, Descarcerare, ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dolj au fost solicitate să intervină, ieri-dimineaţă, puţin înaintea orei 8.00, la un grav accident de circulaţie petrecut pe DE 574, la ieşirea din Craiova către Balş. La faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje de poliţişti, în urma cercetărilor efectuate oamenii legii stabilind că accidentul s-a petrecut din cauza unui şofer care a ieşit din parcarea Centrului Comercial „Metro” fără să se asigure.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Cristian Florin Paliu, de 33 de ani, din Craiova, la volanul unui autoturism marca Seat, a ieşit din parcare de la „Metro” fără să se asigure şi a lovit un autoturism Dacia Logan, care circula regulamentar dinspre Craiova către Slatina, condus de Gheorghe Terpeziceanu, de 49 de ani, tot din Craiova. În urma impactului, Loganul a fost proiectat pe celălalt sens de mers, unde a lovit un Opel condus de Constantin Duluman, de 40 de ani, din comuna Iancu Jianu, judeţul Olt. Un alt autoturism, Skoda Octavia, la volanul căruia se afla Cristina Sandu, de 34 de ani, din Balş, ce circula spre Craiova, din cauza vitezei nu a mai putut opri, lovind tot Opelul, care s-a răsturnat. Şase persoane au fost transportate la spital, întrucât au fost rănite în accidentul în lanţ. Este vorba despre Gheorghe Terpeziceanu şi Constantin Duluman, şoferii de la Logan şi de la Opel, doi pasageri din Logan – Aurel Mirea (44 de ani) şi Ion Sîrbu (45 de ani) – şi alţi doi pasageri din Opel – Nicolae Preda (38 de ani) şi Mihai Lipici (60 de ani) – cu excepţia ultimilor doi, ceilalţi suferind multiple fracturi.

„Conducătorul auto vinovat de producerea accidentului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar pe numele lui a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Traficul rutier în zonă a fost îngreunat aproximativ o oră, până la finalizarea cercetărilor şi degajarea carosabilului.