Astăzi, s-a desfășurat proba scrisă la Matematică, din cadrul simulării județene a Evaluării Naționale, pentru elevii de clasa a VIII-a, precum şi cea obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), din cadrul Examenului Național de Bacalaureat. În județul Dolj, în urma finalizării probei la Matematică, din cadrul Evaluării Naționale, prezența este de 87,98%. La simularea probei scrise, la Matematică sau Istorie, din cadrul Examenului Național de Bacalaureat, prezența, învățământ de zi, este de 88,07%. Mâine, elevii din clasele terminale de liceu sunt așteptați să susțină proba E.d) – proba la alegere a profilului și specializării, în cele 42 de Centre de examen.
În Dolj s-au desfăşurat simulările judeţene, organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, atât pentru elevii din clasa a VIII-a (Evaluarea Naţională), cât şi pentru cei din anii terminali ai ciclului liceal, pentru Bacalaureat. Procentele de prezenţă sunt apropiate de 90, iar rezultatele vor fi făcute cunoscute la sfârşitul acestei luni, vor fi dezbătute cu elevii, părinţii acestora, cadrele didactice, nu vor fi trecute în catalog, doar dacă cineva solicită acest lucru.
Pregătire pentru toți
Prof. dr. Daniel Alexandru Ion, inspector şef al ISJ Dolj: “Ne-am antrenat cu toţii în acest exerciţiu. Rolul acestor antrenamente este de a-i pregăti pe copii pentru provocările care urmează. De-a lungul timpului, am întâlnit cazuri de copii excepţionali, dar care, din păcate, tratează superficial astfel de examene. Prin aceste simulări ne dorim să evaluăm progresul, acolo unde este cazul sau regresul, care poate fi remediat. Sunt analize pentru fiecare elev, la nivel de instituţie de învăţământ, în urma rezultatelor acestora promovând identificarea deficienţelor şi rezolvarea acestora”.
Vocea unui profesor
Prezent la conferinţa de presă de la ISJ Dolj, prof. Gabriel Tica, fost inspector de Matematică în cadrul ISJ Dolj, cadru didactic la Colegiul Naţional “Carol I” din Craiova, mentor al mai multor elevi care au obţinut premii naţionale şi internaţionale la Olimpiada de Matematică, a precizat: “Sunt foarte bune aceste simulări. Subiectele de la Matematică au fost foarte bine calibrate, diferenţa fiind făcută la Geometrie. Vom vedea rezultatele şi, pe baza acestora, vor urma discuţii, astfel încât să rezolvăm deficienţele”.