SCMU Craiova s-a întărit înaintea duelului cu campioana

0
138

Formaţia din Bănie l-a transferat pe pivotul Chris Lee, având acum cinci americani în lot

leeMeci important pentru echipa baschet a Craiovei, în seara aceasta, de la ora 20, în Sala Polivalentă, contra campioanei en-titre, Municipal Oradea. Înaintea duelului cu formaţia pregătită de Cristi Achim, SCMU s-a întărit sub panou, prin transferul pivotului american Christopher Lee. Acesta are experienţa a 3 sezoane în Liga Naţională, unde a evoluat  pentru Atlassib CSU Sibiu. Jucătorul american de 2,07 metri şi 33 de ani a jucat în sezonul precedent în Turcia, la formaţia Rades. Absolvent al Universităţii South Carolina State, Lee a mai evoluat în Uruguay, Chile, Portugalia şi Spania.

Lee este al cincelea jucător american din lotul Craiovei. O dată cu achiziţionarea lui Lee şi Taylor Tayloe şi revenirile lui Cătălin Burlacu, Darius Hargrove şi Travis Bureau s-a format o echipă destul solidă, din care mai face parte Jamar Abrams şi românii Fraseniuc, Popa, Solopa, Corneanu, Damian şi Gavrilă. SCMU Craiova este pe locul 9, cu 18 puncte, în timp ce Oradea ocupă locul 3, cu 24 de puncte. “Vom juca în faţa campoanei, ne aşteaptă un meci greu. Este mai greu să ne omogenizăm după ultimele achiziţi făcute, dar vom face tot posibilul să câştigăm. Suntem jucători cu experienţă şi nu este nevoie prea mare de acomodare” a spus Darius Hargrove. Compatriotul său, Travis Bureau, a adăugat: „Avem o echipă puternică şi putem produce surpriza. Este un meci extrem de important pentru noi”.

De partea cealaltă campioana Romaniei, CSM CSU Oradea, are un parcurs remarcabil în  Basketball Champions League. Ultima ispravă a fost miercuri seara, când orădenii au învins, după prelungiri, redutabila formaţie Kataja Basket, scor 101-91, iar Martin Zeno a fost artizanul sucesului formaţiei lui Cristi Achim, reuşind nu mai puţin de 42 de puncte. Oradea are lanse reale de a accede în play-off-ul celei mai importante competiţii intercluburi derulată sub egida FIBA. Înaintea ultimei etape, Oradea se află pe locul 4 în clasamentul Basketball Champions League, ultimul care asigură calificarea.