Opoziţia are de gând să propună demiterea Guvernului la sesiunea parlamentară extraordinară

0
129
Mircea Duşa

Opoziţia va forţa, la sesiunea parlamentară extraordinară, din 23 şi 24 ianuarie, obţinerea unui vot, în plenul reunit al Parlamentului, privind demiterea Guvernului, instituirea unui Executiv independent şi declanşarea alegerilor anticipate, a declarat ieri, pentru Mediafax, liderului grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa. „Vom forţa să se voteze, în plenul reunit, demiterea Guvernului şi declanşarea de alegeri anticipate. Guvernul poate fi demis oricând de către Parlament, dar pentru acest lucru trebuie să voteze şi cei de la putere”, a spus Duşa.

El a precizat că desfăşurarea dezbaterii de la sesiunea parlamentară extraordinară va fi una similară celei de la moţiuni, urmând să vorbească premierul, iar apoi să ia cuvântul reprezentanţii grupurilor parlamentare. Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat, miercuri, convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, pentru două zile, în 23 ianuarie, de la ora 13.00 şi în 24 ianuarie, de la ora 11.00.

La dezbaterea din Parlament privind situaţia politică actuală, care se va desfăşura în 23 ianuarie, premierul Emil Boc va avea un punct de vedere, după care grupurile parlamentare îşi vor exprima poziţiile, potrivit vicepreşedintelui Senatului, Petru Filip.