Metsola aplaudată în Parlamentul României

0
1697

Roberta Metsola, preşedintele Parlamentului European, aflată într-o vizită la Bucureşti, s-a adresat ieri în Parlamentul României.

„Mă bucur să văd mulţi membri ai Parlamentului European aici. O promisiune făcută cu mult timp în urmă pare a fi ignorată de dragul unor considerente înguste, mărunte, de ordin naţional de către cei pentru care Parlamentul European este prin însuşi existenţa lui o ameninţare. Vor invoca oricare dintre aceste chestiuni pentru a împinge tot mai mulţi oameni spre confortul marginilor şi extremelor.

Aceasta a fost o săptămână grea pentru Europa. Decizia finală care să asigure aderarea României la Spaţiul Schengen nu a fost să fie luată săptămâna aceasta. Le-am spus liderilor că acesta a fost cel mai dezamăgitor curs pe care îl puteau adopta. Cred că decizia a fost greşită. Vreau să spun limpede! România este pregătită să adere la Spaţiul Schengen. Dumneavoastră sunteţi pregătiţi de peste un deceniu şi vreau să spun şi mai clar, România va adera la Schengen şi o va face în curând, căci este dreptul vostru, este dreptul Europei. Vremea când eram două Europe a trecut şi sunt convinsă că toată lumea va înţelege asta în curând!“, a spus Roberta Metsola.