Razie în Piaţa din Craioviţa Nouă

0
281
În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova, jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj şi G.J.M. Craiova, pompieri din cadrul I.S.U Dolj precum si reprezentanti ai D.S.V.S.A. au desfăsurat o acţiune în piaţa din cartierul Craioviţa Nouă, din Craiova, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile Lg 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19.
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 46 de societăți comerciale, 17  locaţii de interes, fiind legitimate totodată 32 de persoane.
De asemenea, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 2.000 de lei, dintre care 13 sanctiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție.
Astfel de acţiuni sunt desfăşurate zilnic, sub autoritatea Instituţiei Prefectului pe raza întregului  judeţ, fiind vizate în special zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase.
În acest sens, cu atât mai mult cu cât se apropie sărbătorile de iarnă, recomandăm tuturor cetăţenilor să evite zonele aglomerate, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!
Facem precizarea că forţele de ordine se află permanent la datorie  şi nu vor fi tolerate abateri ale legii.
În ultimele 24 de ore, la aceste activităţi au participat peste efective 370.
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 120 de societăți comerciale, 160 de locaţii de interes, 220 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata aproximativ 3400 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 169 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 25.000 de lei, dintre care 149 de sanctiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție.