Tinerii fotbalişti craioveni, vizitaţi de Moş Crăciun

0
400

Înconjuraţi de o pleiadă de oameni de fotbal, la Centrul Multifuncţional, puştii de la Universitatea şi CSJ Ştiinţa au primit cadouri

Tinerii fotbalişti ai Craiovei l-au primit pe Moş Crăciun alb-albastru la Centrul Multifuncţional. Copiii de la grupele de juniori ale Universităţii Craiova şi cele de la CSJ Ştiinţa Craiova, clubul finanţat de Consiliul Judeţean Dolj au fost premiaţi în prezenţa conducerii clubului Universitatea Craiova, a antrenorilor Sorin Cârţu şi Emil Săndoi, dar şi a jucătorilor Alexandru Băluţă şi Nicuşor Bancu. Au fost prezenţi şi directorii celor două centre rivale şi apropiate în acelaşi timp, Bogdan Pâncu de la CSJ Ştiinţa şi Silviu Bogdan, de la Universitatea Craiova. Din partea autorităţilor locale au participat preşedintele Consiliului Judeţean  Dolj, Ion Prioteasa, şi prefectul de Dolj, Sorin Răducan, care au ţinut discursuri. Ion Prioteasa a amintit şi proiectele CJ vis a vis de tinerii sportivi ai Băniei, confirmând proiectul bazei sportive de la aeroport, cu terenuri de fotbal, tenis, volei, etc. Prioteasa le-a reamintit celor prezenţi ce înseamnă mândria de craiovean  în sport şi în special în fotbal, orgoliul local atât de invocat când e vorba de reprezentare la nivel naţional şi internaţional.

De asememea, dintre componenţii Craiovei Maxima au participat la sărbătoarea lui Moş Crăciun: Silviu Lung, Nicolae Negrilă, Nicolae Tilihoi, Nicolae Ungureanu, Gheorghiţă Geolgău, Costică Donose şi, evident, Sorin Cârţu, numele lor fiind scandate de toţi puştii prezenţi. Câteva grupuri de copii de la Palatul Copiilor au asigurat momentele artistice ale serii. La finalul serbării, viitorii fotbalişti s-au bucurat de plasele cu cadouri primite de la Moş Crăciun şi Craiova Maxima.

Săndoi: „Dacă nu transferăm nume mari, le formăm noi”

Antrenorul principal Emil Săndoi a vorbit la final atât despre sărbătoarea puştilor, dar şi depsre planurile iernii la Universitatea Craiova. Campania de transferuri nu se anunţă una spectaculoasă în Bănie, mizându-se doar pe completarea lotului pe posturile deficitare.  „A fost o atmosferă superbă, locaţia a fost deosebită, am văzut tineri cântăreți talentați, tineri dansatori talentați în deschidere, iar după aceea au urcat pe scenă foarte mulți tineri fotbaliști talentați, sunt convins de acest aspect, chiar dacă unii dintre ei sunt foarte mici. Cu siguranță că acesta este viitorul Craiovei. Numele Craiovei este unul de referință în fotbalul european, pentru că a reușit performanțe peste hotare, de cele de pe plan intern nu mai spun. A fost o gală cu nume mari, cu glorii ale echipei Universitatea și ale fotbalului românesc. Atunci când suntem în preajma copiilor avem inimile umplute de bucurie, senzația asta o avem cu toții. Este frumos să și lucrezi cu mulți copii. Pentru ei a fost o sărbătoare deosebită, mi-au plăcut cum s-au implicat atunci când a trebuit să scandeze numele gloriilor Craiovei și numai din această exprimare îți dai seama că în fiecare dintre ei există o dorință de a ajunge fotbalist. Se vorbeşte de nume mari la Craiova, dar numele mari nu-ţi asigură succesul, poate reuşim să formăm noi aceste nume mari”.

Grigore: „Vom face unul sau două transferuri”

Managerul general al Universităţii, Felix Grigore a confirmat că nu va fi o campanie de transferuri importantă la Craiova, urmând a fi aduşi maxim doi jucători: „Învață foarte repede copiii istoria fotbalistică a Craiovei și numele jucătorilor de legendă, ăsta este unul dintre rolurile Academiei pe care încercăm să o construim. Sunt sigur că în câţiva ani aceşti copii ne vor face să spunem De bucurie des avurăm parte! Probabil că vom face unul sau două transferuri în această iarnă. Discutăm deja cu fotbaliștii, dar nu o să vă divulg numele lor, dar vor fi jucători buni, care sperăm să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele“.

Bancu e nerăbdător să revină pe teren

Prezent la sărbătoarea de la Centrul Multifuncţional, Nicuşor Bancu a afirmat că aşteaptă momentul revenirii pe teren, după accidentarea gravă suferită în meciul de Cupă cu Viitorul: „Sunt foarte bine, nu mai am nicio durere. Aştept cu nerăbdare să revin pe teren. Trebuie să trag tare, să mă recuperz cât mai repede. Acum, ajung la 6 ore pe zi de pregătire, şi sâmbăta şi duminica, şi de Crăciun, doar de Revelion nu mă voi pregăti. Oricum, şi fără mine, băieţii au avut un parcurs bun, cu multe meciuri fără înfrângere. Sper să încheiem campionatul în primele cinci, ştiu că se poate. Pentru o echipă care a promovat anul acesta ar fi o clasare foarte bună. Suporterilor le mulţumesc pentru mesaje, pentru că mi-au fost alături şi le transmit Crăciun fericit şi multă sănătate“.

Un alt mijlocaş la Craiovei, Alexandru Băluţă, a spus: „Mă bucur că sunt eu Moş Crăciun pentru micuţi, sper că le fac o bucurie oferindu-le cadouri. Ştiu că tuturor craiovenilor le-am adus bucurii în suflet prin parcursul nostru, prin rezultatele pe care le-am avut. Ne aşteaptă un retur mult mai greu, pentru că toate echipele vor să se salveze. Important este să continuăm pe aceeaşi linie, să terminăm cât mai sus, să ne îndeplinim obiectivul. Tot timpul am fost luaţi în serios, nu vom fi luaţi de acum înainte. Dar depinde numai de noi să continuăm acest parcurs excelent, trebuie să avem constanţă în evoluţii şi rezultate“.