Moş Crăciun a ajuns la copiii din satele doljene

0
264

Pentru a aduce bucurie copiilor din satele doljene, World Vision  s-a transformat zilele acestea în Moş Crăciun oferind cadouri în mai multe localităţi din mediul rural. Anul acesta, 3.919 copii au primit dulciuri din partea fundaţiei, iar prin mobilizarea partenerilor 225 de copii de grădiniţă şi clasele primare au primit cadouri constând în jucării, dulciuri, rechizite şi articole de îmbrăcăminte.

O mână de ajutor au dat şi şase companii doljene, dar şi un donator individual, Alina Tobos, care au devenit Moş Crăciun pentru 225 de copii, de la şapte grădiniţe şi şcoli partenere World Vision în judeţul Dolj: Grădiniţa Mihăiţa – Şcoala Gimnazială Coţofenii din Dos, Grădiniţa Macrea şi Grădiniţa Leordoasa – Şcoala Gimnazială Argetoaia, Grădiniţa Palilula – Şcoala Gimnazială Bucovăţ, Grădiniţa şi clasele III – IV – Şcoala Gimnazială Pleşoi, Grădiniţa Carpen – Şcoala Gimnazială Carpen. Fiecare copil, alături de educatoarea sau învăţătoarea sa, a scris o scrisoare către Moş Crăciun, iar angajaţii companiilor, s-au străduit să îndeplinească cât mai bine dorinţele copiilor. Pentru a-i cunoaşte şi a le oferi darurile ei au luat parte, alături de reprezentanţii World Vision la serbările organizate de şcolile alese şi au avut parte la rândul lor de surprize frumose. Copiii i-au întâmpinat cu colinde, poezii şi scenete de iarnă, iar la primirea cadourilor i-au răsplătit cu zâmbete, emoţie şi o bucurie caldă şi sinceră.

Bradul de Crăciun, plin cu dorinţe

Pentru 130 de copii din familii care se confruntă cu lipsuri acute, Crăciunul de anul acesta nu mai înseamnă frig şi resemnare. Acest lucru se datorează copiilor voluntari de la Cluburile de iniţiativă comunitară din comunităţile partenere World Vision care au împodobit brăduţii de Crăciun de la cluburi cu dorinţele copiilor mai puţin norocoşi din satele lor.

Pentru a transforma dorinţele în realitate, ei au organizat în luna decembrie diferite evenimente caritabile: spectacole de colinde, unde cei prezenţi au avut ocazia să facă donaţii, piese de teatru, tombole, expoziţii cu vânzare de produse realizate de ei înşişi. Din banii strânşi au reuşit să fie Moş Crăciun pentru fiecare copil, iar World Vision a completat cadourile cu ghiozdane şi jucării.

Festivalul de colinde

Tot în această perioadă, festivalul ,,Bucuria Crăciunului în ochii copiilor”, organizat de Şcoala Gimnazială Breasta a adus pe scenă peste 130 de copii din nouă comunităţi partenere World Vision: Breasta, Argetoaia, Predeşti, Sopot, Cernăteşti,  Coţofenii din Dos, Braloştiţa, Bucovăţ şi Vârvorul de Jos.

Grupurile de copii au trasnmis emoţie şi bucurie prin spectacolul de colinde. Părinţii prezenţi la festival s-au bucurat să-şi vadă copiii în straie de sărbătoare, vestind Naşterea Domnului, iar profesorii au fost cu adevărat mândri de elevii lor. „Festivalul a fost un adevărat cântec de bucurie prin care copiii au ajuns la inimile noastre, arătându-ne cât de talentaţi şi profunzi sunt.  Astfel, am încheiat o serie lungă de evenimente dedicate copiilor din proiectele noastre, în prag de sărbătoare. A fost o lună plină de spectacole de colinde, expoziţii, serbări, la care Moş Crăciun a ajuns încărcat cu cadouri. Pe toate acestea le-am reuşit cu sprijinul partenerilor, cărora le mulţumim pentru susţinere şi implicare”, a declarat Georgeta Ungureanu, coordonator proiect Educaţie.

Cei prezenţi la festival au putut pleca acasă şi cu o mică amintire, copiii de la Clubul de iniţiativă comunitară Micii salvatori – Şcoala Gimnazială Breasta, organizând o expoziţie cu vânzare de iconiţe, felicitări de Craciun şi decoraţiuni de iarnă.