ABA Jiu a investit 2 milioane de lei pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor

1
175

Administraţia Bazinală de Apă Jiu a cheltuit în 2014, din surse proprii, două milioane de lei pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor. A fost un an dificil, aşa cum au recunoscut chiar specialiştii, cu perioade în care precipitaţiile abundente au creat probleme pe Jiu, dar şi pe Raznic, Teslui sau Desnăţui.  Având în vedere că ABA Jiu are în administrare o zonă destul de vastă, a fost nevoie ca în anumite momente utilajele să fie mutate dintr-un judeţ în altul pentru a înlătura efectele inundaţiilor. „A fost un an destul de dificil însă ne bucurăm că am reușit să aducem și noi o contribuție importantă la diminuarea efectelor inundațiilor atât în județul Dolj, cât și în celelalte județe afectate precum Hunedoara, Gorj sau Mehedinți. Pentru înlăturarea efectelor inundațiilor în toate zonele afectate am reușit în acest an, din surse proprii, să alocăm 2 milioane de lei”, a precizat Marin Tălău, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu.

Una dintre lucrările hidrotehnice finalizate, ce urmează a fi recepţionată, este pe cursul Raznicului. De altfel, potrivit reprezentanţilor ABA Jiu, lucrările desfăşurate anul acesta au făcut ca  viitura din urmă cu o săptămână  pe Teslui, Raznic sau Desnăţui să nu mai provoace pagube. Pentru anul viitor cei de la Administraţia Bazinală de Apă şi-au propus să execute lucrări de întreţinere şi reparaţii. În acest sens a fost şi aprobat un plan tehnic.

1 COMENTARIU

  1. De cand a distruge fara rost natura se cheama a investi??! Lucararile pe care le executa cei de la Apele Romane corespund unui management primitiv al apelor. Din anii 60 nu se mai face asa ceva in lumea civilizata. Ei stiu perfect asta da nu-i intereseaza, pentru ca sunt niste impostori. Ii intereseaza doar sa mentina acest mecanism care umple conturile firmelor capuse si ne lasa si fara natura (caci regularizarile reprezinta dezastre ecologice) si fara o protectie reala (pentru ca regularizarile reprezinta cel mai ineficient mod de a combate efectele nocive ale inundatiilor). Cel mai grav este ca nu doar simplii cetateni nu inteleg ce se-ntampla. Nici macar presa nu intelege deloc ca regularizarile sunt crime impotriva naturii generate de fapte de coruptie.

Comments are closed.