20 noiembrie a devenit Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor după semnarea Convenției ONU, în 1989, ratificată de România un an mai târziu, document care a stat la baza elaborării legislației privind protecția și promovarea drepturilor copilului.
”Copiii au dreptul să fie respectați, să le fie protejată sănătatea, demnitatea, să fie feriți de discriminare și marginalizare. Acum, în contextul crizei sanitare, este nevoie să fim mai atenți la nevoile lor, să-i ascultăm și să-i ocrotim mai mult, să le fim deopotrivă părinți și prieteni. În egală măsură, copiii au dreptul la educație, iar Guvernul este preocupat să găsească soluții pentru ca toți copiii României să aibă acces neîngrădit la învățământ, chiar și în condițiile restrictive ale pandemiei. Am convingerea că puterea lor nemărginită de adaptare la nou, curiozitatea și ingeniozitatea caracteristice vârstei, sunt atuuri care îi vor ajuta să compenseze pierderile pe care le aduce procesul de învățare la distanță, și nu față în față dascăl-elev. Educația trebuie să rămână piatra de temelie în formarea fiecărei generații, indiferent de încercările istoriei, iar decidenții au responsabilitatea să ia măsuri pentru a atinge această țintă”, consideră premierul Ludovic Orban.
Prim-ministrul apreciază implicarea societății civile și colaborarea Guvernului cu UNICEF România în ceea ce privește promovarea drepturilor copiilor și transmite tuturor copiilor multă sănătate și succes în toate proiectele pe care și le propun!