România U21, blocată de Irlanda de Nord

0
158

Selecţionata României a terminat la egalitate cu echipa Irlandei de Nord, 0-0, pe arena ”Showgrounds” din Ballymena, în Grupa a 8-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-21 din 2021. Nu mai puțin de 1.200 de fani români au fost la meciul la care au asistat 1.500 de spectatori.

Cea mai mare ocazie de gol a tricolorilor a fost ratată în prima repriză de Vali Mihăilă, care a fost primul jucător schimbat de Mirel Rădoi, în minutul 71. Decizie ciudată a selecționerului, ținând cont că scorul era 0-0 și era nevoie de gol, iar cu câteva zile în urmă Rădoi îl ținuse tot meciul pe teren pe atacantul Craiovei, deși partida cu Finlanda fusese decisă deja de Mihăilă, care ar fi trebuit odihnit în perspectiva următoarei dispute. Un alt jucător al Științei, Ștefan Vlădoiu, a fost integralist. România a rămas în zece pe final, Chindriş primind al doilea cartonaş galben.

Mirel Rădoi a folosit formula:  Vlad – Vlădoiu, Paşcanu, Chindriş, Grigore – Moruţan (Ciobotariu, 82), M. Marin ( Olaru, 72), Oaidă –  Man (Merloi, 90), Petre, Mihăilă (Ciobanu, 72).

În alt meci din grupă, Danemarca a învins Malta cu 5-1 și are maximum de puncte după 5 meciuri, fiind urmată de România, cu 10 puncte.