„Mascat” pentru o zi, la… 13 ani!

0
37

Un elev al Şcolii Gimnaziale Sadova a fost ieri, pentru câteva ore, membru al trupelor de “mascați” din cadrul Poliției doljene. Lucian, care are 13 ani, își dorește să devină polițist și, în cadrul proiectului „Ziua Ştafetei – acum decid eu”, a avut posibilitatea să fie în mijlocul eroilor săi.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au oferit, ieri, posibilitatea unui elev care își dorește să devină polițist să vadă care sunt activitățile desfășurate de polițiști în timpul programului.

Norocosul a fost Lucian, elev în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială Sadova, care visează să devină, când va fi mare, luptător în cadrul Serviciului Acţiuni Speciale. Astfel, timp de câteva ore, elevul a participat la toate activităţile desfăşurate de poliţişti, respectiv pregătire fizică, pregătire tactică, tehnici de luptă prezentându-i-se şi echipamentele şi materialele folosite de „mascați” în cadrul misiunilor desfăşurate.

Activitatea face parte proiectul „Ziua Ştafetei – acum decid eu”, realizat de Şcoala Generală Sadova și finanţat de Fundaţia „Terre des Hommes” – Elveţia, al cărui obiectiv principal este acela de a facilita participarea copiilor la luarea deciziilor din viaţa lor şi a comunităţii în care trăiesc. Mai exact, copiii, cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, experimentează, pe durata unei zile, profesiile visate.