Alb-albaştrii sub lupă, după Craiova – Clinceni 5-0

0
812

Pigliacelli – A avut câteva intervenţii bune, a dat siguranţă, chiar când a prins mingea în doi timpi. A blocat şuturile lui Chandarov şi Pârvulescu, în primele minute, şi ale lui R. Ion şi Amorim (în două rânduri), în repriza secundă, chiar şi devierea lui Bancu neaşteptată spre propria poartă, aşa cum i s-a întâmplat acestuia şi în meciul României cu Armenia. Merita şansa de a executa penalty-ul.

Căpăţână – A fost depăşit de câteva ori de pătrunderile lui Amorim, dar nu pare deloc sub Conte şi Vlădoiu, dimpotrivă, chiar dacă nu e postul său, a şi urcat bine de câteva ori, a şi centrat pentru reuşita lui Ivan, a mai avut cel puţin două servicii pe care scria assist, a avut şi un şut de la 30 de metri respins în faţă de portar. Remarcabilă atitudinea sa. Oricum, Craiova are nevoie de fundaş dreapta şi închizător, rămâne cele două posturi unde variantele, deşi multe, nu sunt la nivelul echipei. Se şi observă din schimbările permanente pe care le face Reghe pe cele două posturi că nu a găsit ceva viabil.

Găman – Nu a fost un meci care să-i creeze mari probleme. Depăşit pe final în careu de fostul său coechipier de la Astra, De Amorim, în repriza secundă, a încercat chiar o deposedare cu capul la nivelul gazonului, semn al implicării sale totale. E clar că este cel mai reuşit transfer din acest sezon. Îl aşteptăm şi cu un gol la faze fixe, poate chiar acum, cu Chindia, o echipă destul de greu de desfăcut pe poziţional, iar pe contraatac nu ai ocazia să o prinzi.

Constantin – Şi el OK, nu a avut probleme.

Bălaşa – A intrat cu avânt, poate s-a săturat să frece banca şi îşi schimbă atitudinea, deşi trebuie să confirme în multe alte ocazii. Determinat, implicat, a avut şi o acţiune bună pe contraatac, s-a temut să finalizeze cu stângul şi a pasat, dar greşit, păcat de fază.

Bancu – L-a terorizat tot meciul pe fundaşul dreapta al Clinceniului, când prinde un astfel de adversar poate fi decisiv. Gol marcat după o fază superbă şi multe alte acţiuni inspirate pentru căpitanul Craiovei, pe el îl caută pasele lungi atunci când nu se găsesc soluţii pe joc poziţional, apare permanent în spatele ultimilor fundaşi adverşi.

Creţu – Nu-i lipseşte atitudinea, dar nu-l bănuim de fineţe pe construcţie, greşeşte multe pase, inclusiv cele simple, se vede că provine din stoper. Cel puţin să-şi rezolve situaţiile defensive. Deşi are 5 variante de mijlocaş la închidere, Craiovei îi lipseşte acolo în continuare un jucător cu adevărat solid, deşi este un post important.

Nistor – Parcă n-a mai greşit aşa de multe pase, a jucat mai simplu, a dat cursivitate acţiunilor, a şi marcat, pentru al doilea meci la rând, s-a apropiat exact când trebuia de careul advers. A înscris cu un şut plasat, dar şi cu concursul portarului advers. A mai avut un şut din drop, respins de portar. În partea secundă a fost poziţionat pe locul lăsat liber de Creţu, dar nu are agresivitatea necesară acelui post.

Houri – Ceva mai discret în ultimele două partide, după debutul fulminant pe care l-a avut. A ratat şi penalty-ul. Probabil că la 3-0 era cazul să i se acorde şi lui Pigliacelli şansa să execute, mai ales că a demonstrat că se descurcă foarte bine cu mingea, a marcat când a avut ocazia, iar tribuna îl cerea cu insistenţă.

Gustavo – În scădere evidentă de formă în ultimele meciuri, cam de când a ratat acel penalty, cu Sepsi. A început impetuos, apoi a fost destul de discret, nu este acel jucător determinant de la primele meciuri cu Reghe. Nu i-a ieşit reluarea la centrarea lui Markovic, în debut de meci. A fost faultat în careu la faza din care Markovic a marcat. Mai în glumă mai în serios, poate că oaspeţii au pariat „penalty în meci”, pentru că s-au străduit „să o pună pe var”.

Câmpanu – A încercat multe, nu a reuşit să marcheze, şuturile sale au fost ori departe de poartă, ori parate, a avut trei ocazii mari. Important este să se implice în joc, să-şi asume acţiuni.

Baiaram – Sub aşteptări şi potenţial în acest meci, n-a fost inspirat, a pierdut câteva mingi, n-a reuşit să speculeze nici respingerea portarului la şutul de la distanţă al lui Căpăţână.

Ivan – El şi Bancu au fost cei mai buni jucători ai Craiovei în această partidă. Gol, pase de gol, implicare permanentă în joc, a creat panică în defensiva oaspeţilor cu incursiuni permanente. A avut şi puţin noroc la gol, cu acea deviere. Se pare că este noul executant de lovituri libere, dar nu i-au ieşit execuţiile, la prima, deşi a vrut să tragă precum Ronaldo, a prins gazonul, dar n-a avut intensitate, a doua, nereuşită. După plecarea lui Cicâldău, se pare că nu mai sunt executanţi abili de lovituri libere, deşi Houri, Gustavo, Nistor sau Căpăţână au „antecedente” la acest capitol, poate ar trebui să exerseze mai mult.

Ivanov – A intrat pe final, s-a implicat în acea fază care l-a găsit vârf de atac, i-a pasat cu capul foarte bine lui Câmpanu. Oricum, Reghe este un antrenor care speculează mărirea numărului de schimbări, nu pregetă să ia decizii, oferă şansa tuturor să arate ce pot.

Markovic – A marcat din nou, urmărind bine mingea la faza în care Gustavo a fost faultat, este golgheterul echipei, cu 5 reuşite. A mai reuşit alte acţiuni bune, a avut o reluare cu capul şi un şut de la 16 metri, ambele pe lângă poartă. În primul minut a tras cu stângul, dar a alunecat şi mingea s-a dus în plasa exterioară. Două pase foarte bune în careul advers, s-a implicat şi în faza golului marcat de Bancu şi a lăsat inspirat mingea la golul lui Nistor. Calităţile sale sunt indiscutabile, altele sunt carenţele. Probabil nu poate ţine ritmul mai mult de o repriză, nu este încă în greutatea optimă.

Roguljic – Debut promiţător, se văd unele calităţi, a interceptat la faza golului, reuşit cu dreptul, care nu este piciorul său de bază. A intrat mijlocaş şi a încheiat meciul ca „9 fals”, poziţie din care a şi marcat. A jucat şi pentru public, oferind acea rabona, cu care a centrat foarte bine. Trebuie se pună la punct fizic, i-ar trebui mai multă agresivitate. Rămâne să-l mai vedem, şi Camara ne impresionase la început şi apoi a dezamăgit.