Andrei Măjeri, premiat pentru spectacolul „Exploziv” regizat la Craiova

0
76

Spectacolul „Exploziv”, de Elise Wilk, în regia lui Andrei Măjeri şi scenografia Alexandrei Panaite, montat la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, a fost premiat la ediţia a V-a a Festivalului Internaţional de Teatru „FEST(in) pe Bulevard” de la Bucureşti. Juriul, format din Doina Modola, Emil Boroghină, Doru Mareş, Pompiliu Onofrei şi Claudiu Groza, a decis premiile la secţiunea care a dat tema acestei ediţii, „Criza pubertăţii, criza adolescenţei”.

Astfel, Premiul pentru cea mai bună regie i-a revenit lui Andrei Măjeri. Spectacolul „Exploziv” a avut premiera la Naţionalul craiovean pe data de 16 ianuarie 2016, fiind câştigător al ediţiei a V-a a Concursului de proiecte regizoral-scenografice destinat tinerilor regizori şi scenografi români, organizat de instituţia craioveană. În distribuţie îi are pe actorii Nataşa Raab, Raluca Păun, Marian Politic, Romaniţa Ionescu, Ioana Manciu, Monica Ardeleanu, Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, Cătălin Miculeasa şi Andrei Ștefănescu. La Craiova, spectacolul poate fi (re)văzut pe 6 decembrie, ora 19.00, în Sala „I.D. Sîrbu”.

„FEST(in) pe Bulevard” s-a desfăşurat în perioada 7-18 octombrie, în organizarea Teatrului Nottara, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi al UNITER. Festivalul a înregistrat un palmares bogat: 39 de reprezentaţii din 8 ţări de pe 3 continente, 14 discuţii cu publicul după spectacole, 2 evenimente stradale, 5 spectacole-lectură, 4 colocvii, 4 lansări de carte de teatru, 2 expoziţii de fotografie.