O nouă ofertă de credite garantate

0
44

Banca Comercială Română (BCR) lansează o nouă ofertă de împrumuturi garantate în lei destinată cumpărării, modernizării sau construcţiei de locuinţe (Casa Mea) ori pentru nevoi personale (Maxicredit). “Facem un pas important, în acelaşi timp îndrăzneţ şi necesar, de a acorda credite pentru casă numai în lei. Mulţi clienţi consideră creditul ipotecar în valută mai ieftin, dar pe termen lung ne aşteptăm la costuri totale semnificativ mai reduse la creditele în lei comparate cu cele în euro, ţinând cont în special de tendinţa de creştere a indicelui EURIBOR de la nivelul minimului său istoric din prezent, dar şi de impactul semnificativ pe care fluctuaţiile valutare îl au asupra costurilor unui credit”, a declarat Ioana Mihai, şef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

85% din valoarea garanţiilor aduse

Creditele garantate în lei de la BCR pot fi accesate pe o perioadă de maximum 30 de ani, iar comisioanele de analiză şi de administrare a creditului sunt zero. BCR finanţează până la 85% din valoarea garanţiilor aduse – sunt acceptate în garanţie şi imobile care aparţin altor persoane –, iar clienţii au posibilitatea de a prezenta până la trei coplătitori. Dobânda este stabilită în funcţie de raportul dintre suma creditului şi valoarea garanţiei, iar clienţii care primesc salariul într-un cont BCR beneficiază de reducere la dobânda standard.

“Din ce în ce mai multe tranzacţii imobiliare se fac în lei, deoarece tot mai mulţi clienţi simt nevoia de a elimina riscul de curs valutar manifestat destul de vizibil în ultima perioadă. Cumpărătorii ştiu că pot stabili moneda în care se realizează tranzacţia şi de aceea mizăm pe o creştere importantă a pieţei creditelor ipotecare în lei”, a explicat Ioana Mihai, şef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

30 de Centre Imobiliare

BCR mizează în promovarea noii oferte pe întreaga reţea de unităţi BCR, serviciile de banking prin telefon – Alo 24 banking şi, în mod special, pe reţeaua de 30 de Centre Imobiliare în cadrul cărora banca oferă consultanţă specializată şi oferte imobiliare speciale disponibile prin intermediul parteneriatelor cu jucători importanţi ai pieţei imobiliare (dezvoltatori, constructori, agenţii imobiliare, intermediari de credite). Creditele garantate în euro vor fi disponibile doar pentru clienţii care realizează venituri în euro.