Lecţie pentru copii, din partea poliţiştilor doljeni

0
494

Astăzi, 20 septembrie, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, Serviciului Rutier și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Dolj au desfașurat activități de educație rutieră în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit ,,Voiniceii”, din municipiul Craiova, la care au participat peste 50 de preșcolari.

Poliţiştii le-au prezentat celor mici regulile de circulaţie şi importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea evenimentelor rutiere.
Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga. Totodată, aceştia au învățat semnificaţia indicatoarelor rutiere adresate traficului pietonal și semnificația culorilor semaforului, fiindu-le prezentat și laboratorul mobil de educație rutieră, din cadrul Serviciului Rutier. “Cu ocazia activităților desfășurate, preșcolarii au participat și la un concurs organizat de către polițiști, în cadrul căruia cei mici au răspuns la întrebări adresate de polițiști fiind recompensați cu ,,Permise de buni pietoni”. Micuţii au fost foarte receptivi şi activi în cadrul lecţiilor predate de poliţişti. Responsabilizarea celor mici în ceea ce priveşte regulile de circulaţie, pentru siguranța acestora, reprezintă o preocupare permanentă a polițiștilor doljeni”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.