Prima victorie cu Piţi, la Mediaş, după un meci spectaculos

0
213

Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova 2-3

Au marcat: Dumitru 40, N. Roşu 89 / Niţu 6, Vătăjelu 42, Cicâldău 58.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca 4 – Romeo 5, Larie 6, M. Constantin 7, Velisar 6 – Fofana 5 (74 Diakota) 5, Chamed 5 (59 Sanoh) 5, Droppa 5(88 Roşu) 7 – Ely Fernandes 6, N. Dumitru 7, Olaru 5. Antrenor: Edy Iordănescu. Rezerve: Batista – Trif, R. Popa, Drăghici.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Martic 7, Bălaşa 7, Kelic 6 (74 Acka) 5, Vătăjelu 7 – Cosic 7, Ivanov 7 (69 Mateiu) 6, Cicâldău 7 – Niţu 7 (43 M. Roman) 5, Ivan 6, Mihăilă 6. Antrenor: Victor Piţurcă. Rezerve: L. Popescu – Măţel, Baiaram, Koljic.

Arbitru: Marcel Bârsan 6. Asistenţi: Vladimir Urzică, Marius Nicoară. Rezervă: Iulian Călin.

Observatori: Nicolae Grigorescu, Cătălin Cursaru.

Gazul şi Craiova veneau după două eşecuri greu de gestionat, la medieşeni fiind primul din campionat, iar pentru olteni a fost cel din derby-ul cu FCSB, cu stadionul plin, chiar la debutul lui Piţurcă. Antrenorul simţea deja presiunea Băniei, una enormă, mai ales când fanilor le promiţi titlul şi grupele Champions League.

Meciul promitea, fiindcă ambele echipe au avut permanente preocupări ofensive, inclusiv calitatea jucătorilor indicând acest lucru. Edi Iordănescu nu l-a avut pe singurul său vârf autentic, Sergiu Buş, accidentat, şi a ales o tripletă ofensivă cu Dumitru Cardoso ca „nouă fals”, în timp ce liderul echipei, Marius Constantin, a revenit în primul 11, după „escapada” recentă. Piţurcă a produs un alt debut, Cosic, dar la închidere, nu pe postul pe care fusese adus, cel de stoper, iar Cicâldău a fost în premieră căpitan.

Startul a fost furibund, Vătăjelu izbind transversala în secunda 40, după o incursiune în stânga. Fundaşul a prefigurat deschiderea scorului, tot prematură. Niţu a marcat în minutul 6, cu un şut puternic la colţul scurt, care l-a surprins pe Pleşca. Puştiul debutat de Piţi în runda precedentă şi-a „amânat sentinţa”, el fiind juniorul cel care trebuia „sacrificat” în prima repriză.  Peste câteva minute, Mihăilă a avut uriaşa şansă de 0-2, dar a fost la fel de imprecis la finalizare ca în derby-ul cu FCSB. Şi Ivan şi-a risipit ocazia, cap pe centrul porţii. Gazdele au fost mai pragmatice şi au egalat la prima lor şansă. Pe o minge aruncată pe „şaişpele” craiovean, Kelic a căzut în duel cu Marius Constantin, iar Cardoso nu a avut nevoie de preluare pentru a-şi plasa şutul imparabil. Nu s-a intrat cu echilibru la vestiare, fiindcă tabela a respectat ritmul meciului, iar Craiova a punctat imediat. Vătăjelu a prins ceva „exterior” în torpila de la 25 de metri şi Pleşca a fost păcălit de mingea care şi-a schimbat traiectoria chiar în faţa sa.

Oamenii lui Iordănescu junior au început mai bine repriza secundă, mutând jocul în jumătatea oaspeţilor, care nu au mai reuşit să păstreze ritmul şi presingul din prima parte. Însă tot Craiova a lovit concret. Un atac cursiv plecat din stânga a fost finalizat de la 20 de metri de Cicâldău, cu concursul lui Pleşca, portarul medieşean având o bucată de contribuţie la toate reuşitele oltenilor. Presiunea gazdelor s-a înteţit şi mai mult, iar poziţionarea lui Roman în dreapta a fost un minus pentru Craiova, Ivan fiind menţinut vârf, deşi nu a mai contat în partea secundă. Edi Iordănescu în schimb a mutat extrem de inspirat pe final, iar Neluţ Roşu a marcat cu capul la un corner, imediat după ce a fost trimis pe teren. Finalul a fost tensionat, a plouat cu galbene, dar nu s-a mai întâmplat nimic. Piţi obţine prima victorie şi poate construi mai liniştit, deşi programul Ştiinţei este infernal în perioada următoare.