“U” Craiova câştigă la Ploieşti cu golul lui Ivan

0
314

Petrolul – Universitatea Craiova 0-1

A marcat: Ivan 2.

Stadion „Ilie Oană”, spectatori: 3.000.

Petrolul: Pecanha – Beţa (76 Varga), Benga, Genev, Faug Porret – Bucşă, Marinescu – Peteleu (41 Farina), Zoubir, Nepomuceno (64 Tamuz) – Moussa. Antrenor: Eusebiu Tudor.

Craiova: Bălgrădean 6 – Achim 6, Popov 6, Kay 6 (51 Acka) 6, Vătăjelu 7 – Nuno Rocha 6, Mateiu 7, Zlatinski 5, Ivan 8 (59 Băluţă) 5 – Bawab 6, Curelea 4 (84 Herghelegiu).

Arbitru: Marcel Bârsan.

Eliminat: Zlatinski 90.

Cu ascendentul celor două victorii consecutive, dar şi al victorei de pe care o obţinuse în primăvară pe „Ilie Oană”, Universitatea a mers la Ploieşti să profite că Petrolul nu mai e nici umbra echipei care pretindea titlul acum un an, ci doar lanterna roşie a Ligii I aproape de finalul turului. Prima remarcă a meciului a venit de pe foaia de joc trimisă de Emil Săndoi, care cuprindea patru atacanţi în primul „unsprezece”, Bawab şi Curelea fiind cei „oficiali”, iar Ivan şi Nuno Rocha în benzi. Un alt aspect semnalat încă de la încălzire a fost terenul de joc, unul execrabil, de eşalon judeţean. În Prahova, pe la Plopeni, Băicoi, Câmpina sau Breaza întâlneşti suprafeţe de joc mult mai bune decât cea de pe „Ilie Oană”. Nici fanii „lupilor galbeni” nu s-au mai înghesuit ca în ultimii ani pe noua arenă, doar veo 3.000 venind să vadă un meci care poate fi catalogat drept un derby de provincie. Ca şi în meciul cu Iaşiul, tânărul Ivan s-a arătat nerăbdător şi a evitat perioada de tatonare. A luat o minge din propriul teren şi nu s-a oprit decât după ce a plasat-o în colţul lung al lui Pecanha, între timp buimăcindu-l pe Genev cu o fentă pe care i-a mai reuşit şi cu Chipciu.

Ştiinţa a rămas ofensivă şi a ratat dublarea avantajului, când Ivan a tras din voleu în Pecanha şi Bawab le-a înnodat picioarele câtorva adversari, dar a nimerit în ultimul obstacol, aşezat pe şase metri. Până în minutul 30 a fost Craiova în prim-plan, dar apoi a slăbit ritmul. Zlatinski a fost penibil cu toate centrările executate în primul om, Bawab a pierdut toate mingile care l-au găsit în jumătatea adversă, iar Curelea n-a făcut decât să scoată nişte faulturi la centrul terenului. Ivan a rămas cel mai bun oltean, dar avea să iasă accidentat în debutul reprizei secunde, cum o făcuse ceva mai devreme şi Kay. Pe fondul unui joc confuz de ambele părţi, alb-albaştrii meritau un penalty pentru faultul lui Benga asupra lui Bawab, dar Marcel Bârsan n-a reacţionat. Centralul avea să se revanşeze câteva minute mai târziu, când n-a fluierat la intervenţia lui Vătăjelu în careu asupra lui Farina.  Singura ocazie remarcabilă a gazdelor a venit cu zece minute înainte de final şi a fost o lovitură de cap pe lângă poartă. În final, Zlatinski a luat intenţionat al doilea galben, pentru a lipsi în Cupă cu Bacăul şi a juca în derby-ul Olteniei, cu Pandurii. Universitatea obţine a treia victorie consecutivă şi dă târcoale locurilor de play-off.