„Toamna culturală a Baroului Dolj”

0
87

„Toamna Culturală a Baroului Dolj” – ediția a II-a continuă tradiția privind organizarea unor evenimente culturale dedicate membrilor Baroului Dolj în perioada octombrie-noiembrie 2014. În acest sens, Consiliul Baroului Dolj îi invită pe membrii Baroului la spectacolele organizate la instituții de cultură precum Filarmonica „Oltenia”, Opera Română Craiova sau Teatrul Național „Marin Sorescu”.

Primul dintre evenimentele „rezervate” Baroului Dolj va avea loc pe 7 octombrie, ora 20.00, la Filarmonica „Oltenia”: concertul „Uverturi celebre”, sub bagheta dirijorală a maestrului Alexandru Iosub, solist fiind violonistul Alexandru Marian.  Pe 11 octombrie, ora 19.00, membrii Baroului sunt invitați la Opera Română Craiova. Nu mai puțin de 150 de bilete au fost deja achiziționate la premiera spectacolului „Don Giovanni”, de W.A. Mozart. De asemenea, pe 16 noiembrie, ora 18.00, la Teatrul Național „Marin Sorescu” se va juca exclusiv pentru avocați spectacolul „Familia Tot”, de Orkeny Istvan, în regia lui Bocsardi Laszlo.

Potrivit prof. univ. dr. Ion Turculeanu, avocat, decanul Baroului Dolj, «„Toamna Culturală a Baroului Dolj” se înscrie în acțiunile de promovare a culturii pe care Baroul Dolj le-a întreprins cu regularitate în ultimii ani și a fost organizată pentru prima dată în istoria instituției în anul 2013. Ca și în cazul celorlalte acțiuni profesionale, sociale sau cultural-sportive, sperăm că și aceasta își va găsi locul în rândul evenimentelor pe care Baroul le va organiza în mod tradițional, în fiecare an». Av. Ion Turculeanu a adăugat că prin organizarea acestei serii de evenimente, Baroul Dolj susține, de asemenea, proiectul „Craiova – Capitală Culturală Europeană 2021”.