Rechizite şcolare pentru 250 de copii, din partea Asociaţiei Vasiliada

0
314

Asociaţia Vasiliada, patronată de Mitropolia Olteniei, a început distribuirea de rechizite şcolare pentru 250 de copii pe care îi are în grijă, beneficiari ai centrelor sociale “Sfântul Stelian” din Lipovu, “Aripi de Lumină” din Craiova, “Sfântul Nicolae” din Filiaşi şi “Sfântul Vasile cel Mare” din Târgu Jiu. Cei 250 de copii sunt ajutaţi atât la începutul anului şcolar cât şi pe parcursul anului, pentru a putea urma în condiţii optime cursurile şcolare.

Părintele Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada, precizează că, pe lângă acest sprijin pe care aşezământul social îl oferă beneficiarilor, Asociaţia Vasiliada asigură o serie de servicii sociale şi educaţionale, menite să le îmbunătăţească viaţa şi să faciliteze accesul copiilor la educaţie. “În cadrul celor patru centre sociale de zi, specialiştii Asociaţiei Vasiliada le acordă copiilor servicii educaţionale, prin sprijinul acordat în efectuarea temelor şcolare, meditaţii şcolare la limba română, matematică sau limba engleză şi, în cazurile care necesită acest lucru, educaţie asistată, specialiştii lucrând individual cu fiecare copil, pentru a-i ajuta să-şi îmbunătăţească performanţele şcolare. Totodată, acordăm copiilor consiliere psihologică, atât lor cât şi părinţilor, atunci când este nevoie. De asemenea, avem în vedere sprijinirea lor din punct de vedere material, astfel încât, pe lângă rechizitele pe care le oferim, fiecare copil are posibilitatea să servească o gustare pe zi, în cadrul centrului social unde este beneficiar, iar copiii Centrului “Sfântul Stelian” din Lipovu, pentru că au o situaţie materială mai precară, au posibilitatea să servească în cadrul centrului masa de prânz”, a declarat părintele Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada.

Un alt proiect al Asociaţiei Vasiliada, derulat în sprijinul copiilor, este “Caravana cu poveşti”, care se adresează copiilor din cinci comunităţi sărace ale judeţului Dolj. În cadrul acestui proiect, voluntari ai Asociaţiei Vasiliada şi Asociaţiei Fapte Bune pentru Comunitate aduc în atenţia copiilor din mediul rural bucuria poveştilor şi basmelor româneşti, încercând să le dezvolte acestora interesul pentru lectură. Pe lângă sesiunile de lecturare, copiii beneficiază şi de cărţi de poveşti. Proiectul “Caravana cu poveşti” este implementat de Asociaţia Vasiliada în parteneriat cu Asociaţia Fapte Bune pentru Comunitate şi este finanţat de către CEZ România.