Bunuri în valoare de 8.000 de lei şi ţigarete ce ar putea conţine substanţe interzise ridicate în urma unor percheziţii în Craiova

0
126

Poliţiştii Secţiei 3 Craiova împreună cu poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, însoţiţi de „mascaţi” au descins, ieri dimineaţă, la patru locuinţe din municipiu, aparţinând unor persoane suspectate de comiterea de furturi. Oamenii legii au găsit o mulţime de bunuri suspectate că ar proveni din comiterea de furturi, dar şi 66 de ţigarete confecţionate artizanal, care au fost trimise la Bucureşti pentru analize, întrucât există date că ar conţine substanţe etnobotanice. Patru persoane au fost audiate de oamenii legii, iar cercetările continuă.

Forţe impresionante au „sunat deşteptarea”, ieri dimineaţă, la patru locuinţe din Craiova, în cadrul unei acţiuni demarate ca urmare a cercetărilor făcute într-o cauză penală de poliţiştii Secţiei 3 Craiova, privindu-l pe Ionuţ Dovlecioaica, arestat preventiv pentru furt calificat pe 13 septembrie a.c. În baza autorizaţiilor emise de magistraţii Judecătoriei Craiova, poliţişti din cadrul Secţiilor 1, 2, 3 şi 4 Craiova împreună cu „mascaţi” din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale şi poliţişti din cadrul BCCO Craiova au descins la locuinţele Elenei Mihai, de 38 de ani, lui Suraj Văduva, de 37 de ani, Cătălin Mihai, de 26 de ani şi Marin Fota, de 23 de ani, din municipiu. În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat în vederea cercetărilor 10 biciclete, 2 radiocasetofoane, o combină audio, o drujbă, 35 kg cupru, două baterii auto, un recipient din inox, piese auto, bunuri cu privire la care există suspiciunea că ar proveni din săvârşirea mai multor furturi, în valoare totală de aproximativ 8.000 lei. De asemenea, poliţiştii au găsit şi 66 de ţigarete confecţionate artizanal, conţinând un amestec de fragmente vegetale uscate, care au fost preluate de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova care le-au trimis la laboratorul de profil din Bucureşti, pentru analize, întrucât se pare că ar conţine substanţe interzise. La sediul Secţiei 3 Poliţie au fost conduşi pentru audieri Cosmin Călinescu, de 29 de ani, Ana Maria Văduva, de 25 de ani, Cătălin Mihai, de 27 de ani şi Elena Mihai, de 38 de ani, din Craiova. „Poliţiştii Secţiei 3 Craiova i-au audiat pe suspecţi şi continuă cercetările în cauză, în vederea clarificării provenienţei bunurilor găsite cu ocazia percheziţiilor”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.