Mulţescu: “Trebuie să ne respectăm forma şi blazonul şi să câştigăm la Timişoara”

0
88

UNIVERSITATEAAntrenorul Universităţii trage însă şi un semnal de alarmă, fiind de părere că meciul de luni seară este unul periculos, deoarece adversarii nu au ce să piardă

Tehnicianul Craiovei, Gheorghe Mulţescu, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că echipa sa trebuie să-şi respecte forma şi blazonul şi să se întoarcă cu toate punctele din Banat, mai ales în contextul în care Botoşaniul s-a distrat cu Poli în restanţa de joi, când s-a impus cu 5-0 pe Bega.

„Trebuie să jucăm la victorie toate meciurile. Succesul clar al Botoşaniului ne obligă. Dar este un meci periculos, pentru că adversarii nu au ce să piardă. Noi trebuie să ne respectăm forma şi blazonul şi să câştigăm. Forma ascendentă pe care o traversăm mă bucură. Totuşi, în România, de regulă, după câteva victorii se cam pierde concentrarea. Dar jucătorii mei au arătat că se pot rămâne montaţi la toate meciurile, iar până acum au controlat fiecare partidă. De aceea consider că este vorba despre o presiune pozitivă.

Mulţescu a vorbit şi despre cele două puncte mari pierdute de Ştiinţa în precedenta dispută de pe “Dan Păltinişanu”, puncte care au atârnat decisiv în ratarea calificării în preliminariile Europa League.

“La acel 2-2 din campionatul trecut, Craiova avea obiectiv Europa League. Nu cred că a fost vorba atunci de lipsă de concentrare, ci mai degrabă de crispare, de stresul datorat obiectivului.”

Antrenorul în vârstă de 64 de ani susţine că îşi va urma filosofia, aceea de a juca ofensiv, menţionând, totodată, că în Bănie colaborază excelent cu conducătorii echipei, spre deosebire de majoritatea locurilor în care a mai lucrat, de unde s-a văzut nevoit să plece din cauză că i s-au impus anumiţi jucători.

“În ceea ce mă priveşte, eu îmi urmez filosofia: să jucăm ofensiv. Îmi place să construiesc, că nu am fost lăsat pe unde am lucrat nu e vina mea. Am intrat în coliziune cu conducătorii care au crezut că-mi pot impune jucători şi am plecat. Peste tot am pus temelii, am pus baza. Nimeni nu mi-a impus mie vreun lucru, pentru mine acest fapt valorează mai mult decât toţi banii. La Craiova am înţelegere şi sprijin. Nimeni nu mă întreabă înainte de joc cum îl voi aborda şi facem analiza la două zile distanţă după. Acest gen de colaborare am avut-o şi la Sportul şi s-a dovedit benefică. Cel mai important pentru mine este am condiţii de antrenament şi să fiu lăsat să-mi fac treaba. La Craiova am o colaborare corectă. Iată că am ajuns în etapa a cincea. Principala mea provocare acum este ca echipa să joace din ce în ce mai bine, de la un meci la altul să ne perfecţionăm. Mai e de muncă. Dar partea pozitivă este că producem ocazii de gol, iar toţi jucătorii sunt implicaţi pentru că se porneşte cu construcţia de la portar. Noi trebuie să îndreptăm ultima execuţie, aici ţine şi de nativ.”

Cât privesc şansele la titlu, Mulţescu a conchis: “În acest moment nu suntem cotaţi între primele cinci echipe, dar e bine să vii din spate. Aşa mi s-a întâmplat cu Sportul. În 15 etape am avut 13 victorii, am bătut Dinamo în Groapă cu 5-4 şi am ajuns pe primul loc“.

La întâlnirea cu media craioveană au participat şi cei doi marcatori ai celei mai recente victorii, 2-0 cu Iaşiul, numindu-i aici pe Andrei Ivan şi pe fundaşul capverdian Kay.

Andrei Ivan: „Vrem să luăm cele trei puncte şi să facem un joc bun la Timişoara. Nu este important cine marchează, contează mai mult să câştige echipa. Respectăm toţi adversarii, luăm în serios Timişoara, dar vrem să învingem. Iar dacă Steaua şi Dinamo ar face egal ar fi o bucurie în plus pentru noi toţi, pentru că Universitatea ar ajunge pe primul loc dacă luăm totul din deplasarea de pe Bega.“

Kay „Se poate mult mai bine decât ce am realizat până acum. Nu poţi fi fericit doar dacă echipa a câştigat trei partide. Avem un campionat foarte lung şi trebuie să câştigăm cât mai multe jocuri. Va fi greu la Timişoara, e meci afară, iar acolo mergem cu respect pentru adversar. Dar toţi suntem concentraţi şi dornici de un nou succes.”